logo Olde Veste

Veerle Ulrich maakt verschil in gewonnen wedstrijd tegen Achilles 1894

Nieuwsbericht

Op een moeilijk bespeelbaar veld speelt Olde Veste VR1 zaterdag 2 april uit tegen Achilles drassig veld1894 in Assen. In het begin van de wedstrijd zijn de teams aardig aan elkaar gewaagd. Er gaat iets meer dreiging uit van Olde Veste, maar grote kansen creëert ze nog niet. De aanvallers kunnen de bal vaak niet controleren of laten hem van de schoen springen. Na een half uur verlaat Jade Griffith het veld voor Veerle Ulrich. Zij keert terug na een langdurige hakblessure. Langzamerhand wordt Olde Veste steeds beter. Dat mondt vlak voor rust uit in een doelpunt van Ricky Esselink. Veerle is de aangever. Ricky is niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen. Nathalie Donkersloot werkt hard op het middenveld om haar extra te ondersteunen. Achilles 1894 begint met meer pit aan de tweede helft. Door een paar positiewisselingen op het veld, brengt ze daardoor Olde Veste wat in verwarring. Achilles krijgt twee grote kansen, allebei na een verdedigingsfout van Eva Marijke Moritz. Beide keren redt Renée Onderweegs fraai. Zo houdt ze de ploeg in de wedstrijd, want bij een 1-1 stand had de wedstrijd immers zo maar kunnen kantelen. Olde Veste stelt daarna weer snel orde op zaken en krijgt steeds meer balbezit. Dat resulteert kort daarop in de 0-2. Het is opnieuw Veerle die de aanval opzet. Ze bedient Josine Meinen op maat, die beheerst in de linkerhoek schiet. Het spelbeeld blijft daarna hetzelfde. Olde Veste valt aan en Achilles komt er alleen af en toe nog een keer uit. Het lijkt alsof de thuisploeg er niet meer zo in gelooft. Er volgen meerdere mooie aanvallen. De ploeg combineert veel beter dan in de eerste helft. De derde goal valt ongeveer tien minuten voor het eindsignaal. Wie anders dan Veerle geeft de bal opnieuw aan Ricky, die vervolgens de eindstand van 0-3 op het scorebord brengt. ea3dcff8ed8e8939d98c96b81f747623Na een paar wedstrijden die nipt gewonnen of verloren werden, behaalt Olde Veste vandaag weer eens een ruime zege. Daarmee doet het goede zaken en blijft het nog een kans houden op een periodetitel. Vandaag is het vooral Veerle die het verschil maakt. Dankzij haar gaat iedereen beter spelen. Ze trekt het niveau omhoog. Knap omdat ze lang geblesseerd is geweest en nog maar weinig heeft kunnen trainen. Opstelling: Renée Onderweegs, Eva Marijke Moritz, Nynke Keulen, Krista Koster, Helen Gorter, Michelle Brus, Nathalie Donkersloot, Ricky Esselink, Leonie de Weert (79e min: Britt Timmerman), Jade Griffith (30e min: Veerle Ulrich) en Josine Meinen.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top