logo Olde Veste

Olde Veste VR1 plaatst zich voor nacompetitie

Nieuwsbericht

Olde Veste VR1 speelt zaterdag 7 mei de beslissende wedstrijd om plaatsing voor de nacompetitie. Het team heeft aan een gelijk spel thuis tegen The Knickerbockers VR2 genoeg. De Groningse vrouwen zijn meteen dreigend. Olde Veste reageert kalm. Keeper Renée Onderweegs redt een paar keer fraai. Langzamerhand neemt Olde Veste het initiatief over. Ze speelt geconcentreerd en laat goed samenspel in driehoekjes zien. In de 23e minuut schiet de keepster van The Knickerbockers de bal slecht uit. Ricky Esselink pikt de bal een flink stuk buiten het strafschopgebied op. Met een prachtig afstandschot zeilt de bal over de keepster heen en is het 1-0. Aan The Knickerbockers nu de taak om twee doelpunten te maken. Ze krijgt daartoe wel kansen, maar vandaag is Renée niet te passeren. Zij zorgt ervoor dat Olde Veste haar voorsprong behoudt. Na een half uur spelen is het al 2-0. Nu is het Britt Timmerman die de bal goed bij zich weet te houden en met een boogbal scoort. Als Nathalie Donkersloot dan nog een keer knap een bal van de doellijn haalt, kan Olde Veste met een goed gevoel gaan rusten. Opleving Aan het begin van de tweede helft is het merkbaar dat beide teams last van de hitte hebben. Het spel golft heen en weer, waarbij minder nauwkeurig wordt gespeeld. Ricky en Michelle krijgen na een uur spelen grote kansen, maar weten niet te scoren. Leidster Beanne van der Heijden krijgt het druk. Telkens moet ze sprintjes trekken om geblesseerde spelers weer op te lappen. Arjan Zomerdijk heeft maar een wissel, dus moeten flink wat speeltjes met pijntjes door blijven spelen. Hoewel je van The Knickerbockers een eindoffensief zou verwachten, is het juist Olde Veste dat in de laatste fase van de wedstrijd een opleving krijgt. De thuisploeg krijgt een paar corners, waarmee het telkens voor het doel van The Knickerbockers opduikt. De laatste grote kans is voor de bezoekende partij, die zich gefrustreerd toont dat het niet weet te scoren. De verdediging blijft fel verdedigen en voorkomt een tegentreffer. Nacompetitie Met de knappe 2-0 overwinning haalt Olde Veste een plaats binnen de nacompetitie binnen. Na de winterstop met veel spelerswisselingen, maakt het een moeilijke fase door. Het team heeft moeite om te scoren, maar sprokkelt toch nog heel wat punten binnen. Inmiddels hebben vooral de jonge speelsters zich een plaats verworven in het team. Vooral de laatste vijf wedstrijden liet Olde Veste zien dat ze met dit team een goed kans maakt om toch nog te promoveren. Opstelling: Renée Onderweegs, Eva Marijke Moritz, Nynke Keulen, Krista Koster, Helen Gorter, Michelle Brus, Ricky Esselink, Nathalie Donkersloot, Leonie de Weert, Britt Timmerman en Veerle Ulrich (55e min: Jade Griffith) Foto's door Adri van Sleen
Deel dit bericht

share op facebook  
Top