logo Olde Veste

Olde Veste VR1 wint van kampioen

Nieuwsbericht

De belangen voorafgaand aan de wedstrijd tussen VV Sint Annaparochie VR1 uit en Olde Veste VR1 is zijn heel verschillend. Sint Anna is al kampioen, Olde Veste strijdt nog voor een plek in de nacompetitie. De wedstrijd in het Friesland begint spem1mxhniai2s3_std640ctaculair. Bij de allereerste aanval geeft Nathalie Donkersloot een goede voorzet die pal voor het doel van Sint Annaparochie belandt. Een verdedigster wil de bal naast de goal schieten, maar raakt de bal helemaal verkeerd en passeert haar eigen keepster. Nog in de eerste minuut staat Olde Veste met 0-1 voor. Zij behoudt daarna veel balbezit. Pas na een minuut of tien lijkt Sint Annaparochie van de schrik bekomen. De Friezinnen zetten druk en proberen snel op gelijke hoogte te komen. Renée Onderweegs voorkomt dat en redt een keer fraai. Olde Veste plaatst een counter in de 19e minuut en weer is het raak. Britt Timmerman, die terugkomt van een enkelblessure, zet voor en Ricky Esselink scoort met een prachtig afstandsschot. Deze 0-2 voorstand houdt Olde Veste tot aan pauze knap vast. In de blessuretijd van de eerste helft krijgt Britt nog een gele kaart omdat ze na een sliding de keeper blesseert. Er is geen sprake van opzet en na de wedstrijd blijkt gelukkig dat de scheidsrechter de kaart niet heeft opgeschreven. Aansluitingsgoal Sint Annaparochie begint fel aan de tweede helft. Dat siert de thuisploeg, ook al is het al kampioen, toch laat het zien dat ze zich niet neerlegt bij de achterstand. De verdedigers van Olde Veste en keeper Renée werken hard. Toch lukt het Sint Anna om de aansluitingsgoal te maken. Na een counter in de 62e minuut is het 1-2. Daar blijft het bij. Olde Veste werkt hard om de voorsprong te behouden. In de blessuretijd komt Sint Anna nog dichtbij de gelijkmaker. Even lijkt zich hetzelfde scenario af te spelen als in de eerste ontmoeting in Steenwijk. Sint Anna scoorde toen op hetzelfde moment in de wedstrijd nog de gelijkmaker. Dit keer schuift een aanvalster van Sint Annaparochie de bal net naast de goal. Nacompetitie Olde Veste mist vandaag een aantal basisspeelsters en moet een beroep doen op een paar speelsters van Vrouwen 2. Ook coach Arjan Zomerdijk moet verstek laten gaan. Selma PijffNacompetitie-Zaterdagers neemt zijn plaats in. Zij en haar team verdienen daarom een compliment voor de overwinning op de kampioen van de competitie. Dat Sint Annaparochie niet al haar beste speelsters heeft opgesteld, doet daar niets aan af. Sint Anna wil hen sparen voor de bekerfinale. Olde Veste maakt met de winst nog een goede kans op de nacompetitie. Omdat The Knickerbockers gelijk hebben gespeeld, heeft Olde Veste volgende week genoeg aan een gelijkspel tegen deze ploeg. Opstelling: Renée Onderweegs, Eva Marijke Moritz, Nynke Keulen, Nathalie Donkersloot, Krista Koster, Helen Gorter, Leonie de Weert (87e min. Carlijn Baas), Ricky Esselink, Michelle Brus (74e min. Kelly Pen),  Jade Griffith en Britt Timmerman (45e min. Julia Kuiper).
Deel dit bericht

share op facebook  
Top