logo Olde Veste

HZVV – vv d’Olde Veste

Nieuwsbericht

De eerste “topper” van dit seizoen stond op het programma. Gezien het feit dat de wedstrijd eerst om 17:00 uur gepland stond was de indeling van de zaterdag even wat anders dan gebruikelijk. Om 15:00 vertrok de Olde Veste Expres richting Hoogeveen, met een selectie die met een goed gevoel klaar was voor de wedstrijd. Om 17:00 werd dan ook afgefloten voor een wedstrijd waar direct zichtbaar was dat beide teams voor de winst gingen en de duels niet werden geschuwd. In het eerste half uur was er dan ook sprake van een open strijd waarbij aan beide kanten kansen gecreëerd werden. Yannick werd door een uitstekende pass van Erwin alleen voor de keeper gezet, maar wist deze kans niet te verzilveren. Daarnaast werd door vroeg druk te zetten op de Hoogeveense verdediging, enkele malen de bal afgepakt maar dit resulteerde niet tot doelpunten. Ook HZVV kon een aantal malen dicht bij ons doel komen, maar ze vonden het net ook niet. In deze eerste 30 minuten vond de scheidsrechter van dienst het noodzakelijk om al snel rode-kaartovertredingen te bestraffen met gele kaarten. Hierin was na dertig minuten de stand 2-2. In de 32ste minuut was de vijfde gele helaas de tweede voor Jordy en moest hij het veld verlaten. Olde Veste moest met tien man verder, dit vergde enige aanpassing waarbij de plek op het middenveld werd ingevuld door Joy en Brian gewisseld werd. Olde Veste moest zich herpakken, maar HZVV profiteerde hiervan en wist door doelpunten van Frank Strijker in de 40 en 45ste minuut op voorsprong te komen. De laatste aanval van de eerste helft was van Olde Veste en de kopbal van Yannick belande helaas op de paal. In de tweede helft was Olde Veste met tien man niet in staat om het goede team van HZVV zoveel onder druk te zetten dat er nog enige spanning in de wedstrijd terug zou komen. Daarbij kwamen we na 80 minuten met negen man te staan, omdat Yannick geblesseerd het veld moest verlaten en er reeds drie keer gewisseld was. HZVV kon in de 89ste minuut de derde van de middag scoren en de wedstrijd was verloren. Conclusie: Olde Veste ging met een zuur gevoel de bus in richting Steenwijk en HZVV kon drie punten aan hun totaal toevoegen. De komende week moeten we de frustratie op het trainingsveld laten en ons richten op de komende twee thuiswedstrijden tegen Winsum en Drachter Boys. Hier kunnen we onze veerkracht tonen en ons puntentotaal gaan uitbreiden. Opstelling: Doel: Gerwin Spithoff Verdediging: Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Sjouke Pieter Oosterling Middenveld: Patrick de Vente, Jordy Blijham, Mark Homme van der Veen Aanval: Brian van de Zweerde, Yannick Kaluzi, Clint Kruisweg Wissels: 35 min. Joy Okenge voor Brian van de Zweerde 46 min. Martijn Strijker voor Sjouke Pieter Oosterling 55 min. Sander Nijstad voor Patrick de Vente gele kaarten: 8ste min. Jordy, 16ste min. Mark Homme, 32ste min. Jordy, 61ste min. Joy
Deel dit bericht

share op facebook  
Top