logo Olde Veste
Olde Vest JO13-1-VV Hoogezand JO13-1

Olde Vest JO13-1-VV Hoogezand JO13-1

Nieuwsbericht

De 3e competitiewedstrijd tegen de huidige nummer 1 VV Hoogezand. Goede warming up en we beginnen, we zetten ze gelijk onder druk, het lijkt wel of Hoogezand dit niet had verwacht. Ze komen in het begin moeilijk aan voetballen toe. Wij hebben veel balbezit echter zijn de laatste passes vaak onnauwkeurig of we verliezen het duel van deze fysiek spelende tegenstander. Hier laten een aantal zich door intimideren. In de 5e minuut is de eerste hoekschop voor Hoogezand. Deze wordt onschadelijk gemaakt. 7e minuut, Oliver onderschept de bal, 1-2 met Hielke en schot van Oliver vanaf 18 meter. Keeper stopt de bal. Max wint op het middenveld duel en speelt Hielke in die schiet, bal gaat met boog over. De wedstrijd komt nu los, wel houdt Olde Veste het overwicht. In de 11e minuut haalt Jordin door een goede ingreep een counter eruit en speelt terug op Damian die Jordin weer inspeelt. We bouwen weer op. Spel gaat over en weer en speelt zich veel af op het middenveld. Aan beide kanten worden spitsen bijna niet bereikt. 13e minuut, Yvar Bruins draait weg en schiet vanaf 16 meter, keeper pakt. 15e minuut een zeer mooie pass van Yvar Lem op Hielke de diepte in. Bal komt voor inzet van Yvar Lem resulteert in hoekschop voor Olde Veste. 18e minuut vrije trap van Hoogezand, bal gaat naast. Wij bouwen op en bereiken Chanel, overtreding maar Yvar Bruins neemt over en scheidsrechter fluit niet. Schot vanaf 16 meter en Yvar Bruins scoort, 1-0! In de 23e minuut dreigt Hoogezand eruit te komen maar Jordin werkt weg, speler Hoogezand is veel te laat en raakt Jordin vol op de enkel. Wissel is noodzakelijk. In de 30e minuut krijgt Hoogezand nog een hoekschop, bal gaat naast en het is rust. Nu is het even puzzelen. Jordin heeft veel last, stond goed achterin met Jordin en Shimon. Thijs, Oliver, Jordi op de zijkanten. Yvar Bruins naar linksback. Om verdedigend meer power te hebben.. Besloten wordt om Max linie naar achteren te halen samen met Shimon centraal. Daarvoor Yvar Lem en Hielke en Stijn op 10. 2e helft begint met overtreding van Hoogezand op Hielke. Vrije trap op middenveld, bal wordt weggewerkt. Ingooi Hielke Hoogezand zit ertussen maar wel hoekschop voor Olde Veste. Shimon neemt kort en kaats, Shimon schot op doel maar keeper red. 33e lange bal van Hoogezand, 3 verdedigers van Olde Veste zeggen jij, terwijl ik beter was geweest, spits van Hoogezand gaat alleen op Damian af en schiet over de uitkomende Damian heen, 1-1. Dat is een domper. We pakken het gelijk weer op een overtreding rand 16. Yvar Lem achter de bal, hoge voorzet Igo bij de 2e paal komt in en zijn inzet beland op de paal. Pass Yvar Lem op Aidan die voor zijn man komt maar onderuit wordt gehaald. Schitterende vrije trap van Yvar die richting de verre hoek zeilt maar de keeper red met geweldig, zowel vrije trap als redding zijn geweldig, maar ja wij willen de 2-1 op het bord zien! In de 39e minuut krijgt Chanel de bal schot in de hoek maar weer de keeper. In de 45e minuut de zoveelste overtreding op Chanel, de sfeer wordt grimmiger. Beide kanten spelen nu op de grens. Mijns inziens wordt er ook over de grens gegaan. Ouders langs de kant hebben ook niet altijd hun emotie onder controle en dit heeft zijn weerslag op de spelers. 53e minuut overtreding van Yvar Lem, vrije trap wordt gepakt door Damian. Tussendoor wordt trainer van Hoogezand wegens commentaar op de scheidsrechter weggestuurd! Laatste minuten gaat het spel over en weer. Op basis van 1e helft hadden we moeten winnen en 2e helft gelijk. Gezien hele wedstrijd hadden we moeten winnen, 1 verdedigende fout heeft ons de wedstrijd gekost, dat is jammer en moet eruit. Wel denk ik dat Hoogezand tot de betere ploegen behoort dus het bied perspectief voor deze competitie. Maandag jeugd cup tegen SC Heerenveen. Volgende week uit naar Winsum (Groningen).
Deel dit bericht

share op facebook  
Top