logo Olde Veste

Olde Veste verliest nipt van Genemuiden

Nieuwsbericht

Olde Veste VR1 treedt zaterdag 17 september aan tegen SC Genemuiden VR1. Hiervan won de thuisploeg nog in de nacompetitie aan het eind van vorig seizoen. De wedstrijd begint stormachtig. Genemuiden gaat massaal in de aanval en overbluft Olde Veste. imagesd0w1j9cmNa nog maar negen minuten spelen staat het al 0-3 voor de gasten.De eerste twee doelpunten vallen na goed uitgespeelde aanvallen. Bij het derde doelpunt staan de verdedigers als aan de grond genageld omdat ze denken dat de scheidsrechter voor buitenspel zal fluiten. Dat gebeurt niet en Renée Onderweegs moet voor de derde keer de bal uit het net vissen. reporte6ec0eea-b5b9-465c-b5f1-dd0e68105bacvoetbal-cartoon-ballen-in-het-net-150926De aanvalsdrift van Genemuiden lijkt daarna wat te verflauwen en Olde Veste weet zich te herpakken. Het team van Marcel van Dijk begint beter te combineren en duikt een aantal keren voor de goal van de kleine, maar felle Genemuidense keepster op. Dat resulteert na 19 minuten spelen in de 1-3. Sharon de Witte kopt deze treffer binnen. Na een half uur verricht Renée een fraaie redding. Judith Koudijs is dicht bij de 2-3, maar ze speelt de bal net iets te ver voor zich uit. Die stand verschijnt drie minuten later wel op het scorebord als Judith Koudijs de bal na een rebound binnenschuift. Vlak voor rust voorkomt Renée dat Genemuiden opnieuw scoort. De tweede helft begint rommelig. Na twee, drie keer overspelen, lijdt Olde Veste telkens balverlies. Pas na twintig minuten spelen, komt er meer lijn in het spel. Judith en Jade Griffith krijgen grote kansen na twee keer goed voorbereidend werk van Michelle Boekweg. In het laatste kwartier probeert Olde Veste nog wat te forceren. De gelijkmaker hangt in de lucht. Hierdoor krijgt haar tegenstander meer ruimte op het middenveld. In de 80e minuut profiteert Genemuiden daarvan en scoort de 2-4. Olde Veste probeert het daarna nog wel, maar is niet meer zo verzorgd en effectief. Veerle Ulrich, die na lange tijd na een blessure terugkeert, krijgt een kopkans er niet in. Twee minuten later is het wel raak na een mooi een-tweetje tussen Veerle en Michelle. Ramona Jepma bepaalt de eindstand daarmee op 3-4. Olde Veste heeft zeker niet slecht gespeeld, maar komt net iets te kort tegen het fellere en beter combinerende Genemuiden. Uiteindelijk verliezen de blauw-gelen het in de eerste negen minuten. Het team toont veerkracht na de snelle achterstand, maar mist teveel kansen om het verlies te voorkomen. Opstelling: Renée Onderweegs, Nynke Keulen (15e min.: Kelly Pen), Ramona Jepma, Eva Marijke Moritz, Helen Gorter, Sharon de Witte, Ricky Esselink, Leonie de Weert, Michelle Boekweg, Jade Griffith (75e min.: Veerle Ulrich) en Judith Koudijs.
Deel dit bericht

share op facebook  
Top