logo Olde Veste

Olde Veste VR1 verliest van koploper

Nieuwsbericht

Op zaterdag 8 oktober staat Olde Veste VR1 voor een pittige opgave. Het team speelt thuis tegen koploper VV Berkum VR1. Meteen in de eerste minuut moet Renée Onderweegs aan de bak. Een hoog schot kan ze nog net over de lat tikken. Tien minuten later is het toch raak. De Steenwijkse keepster levert een matige terugspeelbal af. Berkum pikt de bal op en scoort de 0-1. Kort daarop krijgt Jade Griffith een goede kans, uitlegmaar haar schot gaat net naast. Er breekt een fase aan, waarin Olde Veste weinig lijn in het spel kan brengen. De thuisploeg lijdt veel balverlies. Na een half uur krijgt het team meer grip op het spel. Zuur is het daarom dat Berkum juist in de 39e minuut de 0-2 weet te scoren. Renée redt twee keer fraai, maar het derde schot is er één teveel en de bal vliegt erin. Na de rust verruwt het spel. De scheidsrechter deelt maar liefst drie gele kaarten uit, waaronder een voor de fel spelende Helen Gorter. Olde Veste doet er alles aan om terug te komen in de wedstrijd. Het krijgt zelfs een licht speloverwicht en creëert kansjes. De 0-3, die in de 62e minuut valt, is daarom een domper. Toch geeft Olde Veste het niet op. Het team blijft knokken. Michelle Boekweg verhuist van de verdediging naar de aanval. Dat heeft in de 73e minuut al effect. Na een snel genomen vrije trap van Ricky Esselink, schiet zij de 1-3 binnen. Olde Veste gelooft er nog in, maakt tempo en zet veel druk naar voren. Ze speelt grotendeels op de helft van Berkum. Haar kleine keeper houdt het doel schoon. De stand blijft onveranderd 1-3. logo-heteffectievewerken   Veel hoeft Olde Veste zichzelf niet te verwijten. Berkum blijkt een maatje te groot. De koploper combineert beter en is sterker aan de bal. Olde Veste creëert wel kansen, maar is te weinig effectief in de afronding.     Opstelling: Renée Overweegs, Nynke Keulen, Michelle Boekweg, Eva Marijke Moritz (67e min: Kelly Pen), Helen Gorter, Sharon de Witte, Ricky Esselink, Leonie de Weert, Josine Meinen (63e min: Angela van Veen), Jade Griffith en Judith Koudijs.  
Deel dit bericht

share op facebook  
Top