logo Olde Veste
Verslag JO19-2

Verslag JO19-2

Nieuwsbericht

Vandaag (10 december) mogen de jongens van Olde Veste’54 JO19-2 dan eindelijk de wei weer in, na dik een week stil gestaan te hebben staat voor ons vandaag een klus op het programma die statistisch gezien met twee vingers in de neus geklaard moet worden: Alcides JO19-2. Tevens ook onze eerste returnwedstrijd, op bezoek in Meppel eerder dit seizoen, wisten wij met 0-5 te winnen. De opstelling van Olde Veste ziet er als volgt uit: Ramon; Wouter, Sven, Roan, Daan; Colin, Twan, Moos; Mitchell, Toby, Fuad. De bank wordt warm gehouden door Jhon en Bart. Ook de ziekenboeg is deze week niet om over naar huis te schrijven, 3 man neemt plaats. Merdin, die het mooiste taakje van de middag mag vervullen: vlaggen, en onze links en-rechtsback Nick en Mateus, waar onze rietdekker Mateus op krukken loopt, kampt onze blanke Jetro Willems Nick met een hamstringblessure  Zo’n stevige warming-up doet wonderen! Vanaf minuut één wordt er vol gas gegeven en raakt onze tegenstander uit Meppel volledig de kluts kwijt. Binnen vijf minuten weet Mitchell tweemaal het net te vinden, 2-0. Vervolgens weten we Alcides een beetje wakker te schudden maar komen ze nog steeds niet echt aan het voetballen toe. Tot wij in de 19de minuut weer toe slaan, Twan geeft een spectaculaire dieptepass op Fuad, die zijn directe tegenstander op snelheid afschudt en de bal strak en laag voorgeeft waar onze spits Toby te wachten staat om de bal in het netje te tikken, 3-0. Even later probeert Moos het maar een keertje van een metertje of 20, geen goal, maar een hoekschop. Een hoekschop met gevaar! Via de kluts belandt de bal voor de voetjes van Fuad, die het niet voor elkaar weet te krijgen de Meppeler sluitpost te passeren. In minuut 25 is het weer raak: Wouter weet met een inworp Toby te bereiken, die met een prima borstaanname de bal onder controle krijgt en zodoende 3 geelgekleurde verdedigers passeert en tevens de keeper: 4-0. Alcides weet het allemaal echt even niet meer, dat valt ook duidelijk op wanneer er prima druk wordt gezet door Colin, die van zijn directe tegenstander de bal kaapt, hem vervolgens bij Mitchell inlevert die met een prima voorzet Fuad weet te bereiken. Helaas vergeet Fuad te koppen en blijft de stand 4-0. Rond minuut 30 krijgt Ramon voor het eerst dan iets te doen. Leuk hé, dat keepen? Sven zit bij een verdedigende actie mis waaruit een prima scoringkans voor de Meppelers komt. Ramon weet dit zoals verwacht te voorkomen, alleen heeft hij het schot niet klem, wat uiteindelijk leidt tot een ongevaarlijke corner. Na opnieuw een buitenkansje op de 5-0, waarbij inval-rechtsback Wouter een prima steekbal op Mitchell geeft, die alleen niet het net weet te vinden, vinden er twee wissels plaats: Toby en Fuad verlaten het veld voor Bart en Jhon. Dat Twan snel is weten we al, maar met een geweldige versnelling schudt hij even 2 á 3 tegenstanders af en schiet op doel: geen goal. Even later weet Twan, die er al de hele eerste helft vrolijk op los strooit met goede passjes, Mitchell te bereiken met wederom een geweldige pass. Mitchell wacht alleen iets te lang met uithalen en zo blijft de stand dus hetzelfde. Vlak voor dat we aan de thee gaan weet Mitchell nog met een actie prima naar binnen de snijden en zodoende Bart te bereiken, weer geen goal. De eerste 45 minuten zitten er op, aan de thee.  Bijzonder aan deze rustpauze is dat Wouter geen wissel aanvraagt, de verdwaalde rechtsachter vermaakt zich dus blijkbaar wel op zijn nieuwe positie.    Na weer opgehaald te worden door scheidsrechter D. Tuenter voor de tweede helft, gaan we met de gedachte naar buiten om met dubbele cijfers Alcides te verslaan. Dat moet als we kijken naar de eerste helft best lukken. We beginnen de mistige tweede helft met een bijzondere aftrap, eens kijken of Alcides al wakker is, antwoord is ja. Geen idee wie deze variant bedacht heeft maar het heeft wel wat. Bart tikt de bal naar Colin, die de bal achter de verdediging van Alcides gooit.waarbij wij met vijf man vol voor de bal gaan. Helaas is Alcides scherper dan de eerste helft en leiden we gewoon dom balverlies vanuit de aftrap. Wij willen toch eens vragen aan de coach van Alcides wat de jongens gekregen hebben in de rust, de geelgekleurde Meppelers waren hongerig en gretig, zo zijn wij Daan nog steeds kwijt. Hij werd doormiddel van een zo geheten ‘panna’ heel diep het bos ingestuurd, mocht iemand Daan Gerrits terug weten te vinden, melden bij begeleiding A2 graag!   Alcides wordt sterker en sterker en weet uiteindelijk te scoren in de 54ste minuut: 4-1. Toby, die staat te popelen om weer het veld te betreden mag er dan eindelijk in, dit keer op het middenveld waar hij Moos vervangt. Gelukkig pakken wij de draad weer goed op en weet Twan in de 57ste minuut het net te vinden. Hij flikt het weer hoor, die Twan. Twan komt alleen op de doelman af en speelt de bal koelbloedig door zijn beentjes, wat mij betreft telt die voor twee. Even later weet Colin met een dieptebal Mitchell te bereiken, die schiet. Vervolgens belandt de bal twee keer voor blauw/gele voeten alleen weten we het niet te verzilveren, dat scoren blijft toch een lastig vak. In de 60ste minuut is het dan gelukkig wel raak: 6-1, Mitchell weet voor de derde keer deze middag het net te vinden, een niet-zuivere hattrick is ook knap! Even later wordt het bos waarin Daan vermist is vergezeld door nummer 8 van Alcides, die misschien nog wel erger vermist is. Twan weet met een spectaculaire actie hem te passeren waarop de betreffende tegenstander echt geen antwoord heeft. Die Twan blijft maar lekker bezig, en is overduidelijk op de brommer vandaag, of die verdedigers van Alcides hebben gewoon lood in hun schoenen. Met een versnelling van jewelste weet Twan zich oog in oog met de sluitpost van Alcides te werken, helaas is de Meppeler doelman ditmaal de baas over Twan en voorkomt een 7-1. Nadat er weer een wissel plaats vindt aan onze kant, Bart verlaat het veld voor Fuad, krijgen we sterk het vermoeden dat Wouter nog niet ontbeten en aardig honger heeft. Woutertje zit veelal te happen. 72ste minuut, ja hoor, daar is die dan eindelijk, de 7-1! Gemaakt door wederom onze ‘rechtsboettoe’ Mitchell. Dankzij een pass van Colin over de vleugel komt de bal via een voorzet voor de goal en zodoende voor de voetjes van Mitta die zijn vierde maakt. In de 73ste minuut vindt er wederom een wissel plaats aan onze kant, Wouter verlaat het veld voor Moos! Man man man, weer geen 90 minuten onze verdwaalde rechtsback. Gelukkig is de reden van de wissel ditmaal niet conditiegebrek maar een licht pijntje, jammer Wouter! Deze wissel betekent tevens dat Colin terug wordt geschoven naar zijn favoriete plekje de rechtsbackpositie! Rond minuut 80 geeft Toby een bal in de diepte op ons Afrikaans pareltje Fuad die vele malen sneller is dan de rechtsback van Alcides en de bal vervolgens teruglegt op randje 16, waar onze Utrecht-hooligan Twan staat om vervolgens de bal hoog over te werken. Bedankt Twan. De wissels mogen nu aankloppen bij de Waterwijck om de bal daar te gaan zoeken. In de 82ste minuut deed onze ster uit Giethoorn ook ineens weer mee, Jhon passeerde op prima wijze de verdediging maar wist zichzelf niet te belonen. Het begint er sterk op te lijken dat Jhon alleen buitenspeldoelpunten kan maken. Ook Sven wou nog even laten weten dat hij mee doet en pompte de bal flink over de zijlijn, die hij op zijn vriendin mikte, waar heeft zij dat aan te danken Sven? In de 88ste minuut wordt de 8-1 gemaakt door Fuad, verreweg de mooiste van de middag. Een bal op schouderhoogte waar de lenige Fuad een op een omhaal-lijkende beweging maakte waar menig voetballers al hun spieren zouden scheuren. Die omhaal betekende wel de 8-1. Eindstand dus 8-1.   Een prima pot waarmee we tevreden naar de komende wedstrijd kunnen kijken: Staphorst thuis. Volgende week 14:30, wees welkom! Waar vele teams al de winterstop in gaan, gaan wij nog een weekje door. Tevens willen wij met het hele team de nummer 12 van Alcides complimenteren met het feit dat hij 4de divisie voetbalt, hij vond ons niet zo goed en dat maakte hij ook een aantal keer duidelijk. Helaas wou de beste jongen geen shirtje ruilen of handtekening uitdelen, balen! Met deze ruime zege zijn wij een plekje gestegen op de ranglijst en komt die titel steeds dichterbij, wij gaan wel voor de titel natuurlijk dit seizoen! 
Deel dit bericht

share op facebook  
Top