logo Olde Veste
Wedstrijdverslag Hoogezand JO13-1-Olde Veste JO13-1

Wedstrijdverslag Hoogezand JO13-1-Olde Veste JO13-1

Nieuwsbericht

Vandaag start dan eindelijk de competitie weer na een lange winterstop.  Geen zaalvoetbal in Steenwijkerland voor dit team. Wel boarding toernooi in Zwolle en een oefenwedstrijd tegen DOS Kampen, 1-2 verlies. Oefenwedstrijd tegen LAC Frisia werd afgelast. De laatste week was rommelig. Dinsdag maar 10 op trainen, donderdag geen trainen in verband met sneeuw. Vrijdag begint het met Max die ziek is, Hielke komt ziek thuis van school, Richie is ziek, Jordi nog last van de enkel maar kan misschien wel meedoen, Stijn ziek geweest maar gaat wel mee. We wijken uit naar JO13-2, Duco, Kevin en Tim gaan mee naar Hoogezand. Op de dag van de wedstrijd reist Max toch af en kijken we hoe het loopt met hem. Het beloofd een spannende wedstrijd te worden. We staan samen met Hoogezand en Bedum gedeeld 2e. De thuiswedstrijd was fysiek en er werden pittige duels uitgevochten, zowel fysiek als mondeling. De trainer van Hoogezand werd zelfs weggestuurd. Hopen dat het vandaag niet zo ver komt. Om 09.00 uur vertrek richting Hoogezand, bij Olde Veste liggen de velden meer dan vol met sneeuw maar hoe dichter we bij Groningen komen hoe minder sneeuw er ligt. In Hoogezand helemaal niets. Wel is het ijzig koud in Hoogezand. Sjouke Pieter en Dennis instrueren de jongens, we passen ons niet aan en spelen ons eigen spelletje, echter Max op 10 en Jordin schuift door naar het middenveld. Ondanks weinig druk is na 2 minuten wel de eerste kans voor ons. Een schot van Jordin wordt door de keeper gestopt. In de 3e minuut verslikken we ons en komt Hoogezand er gevaarlijk uit maar 1 op 1 is Damian beter en stopt de bal. We verdedigen verkeer uit en dit resulteert in hoekschop voor Hoogezand, de bal wordt met de binnenkant voet ingezet maar beland gelukkig op het dak van het doel. In de 11e minuut verdedigen we wederom verkeerd uit, dat is al de 4e keer, en wederom hoekschop van Hoogezand. Eindelijk komen we er goed uit 2 korte combinatie tússen Jordin en Aidan resulteren in een schot van Aidan, de keeper stopt deze maar laat los, we zijn niet scherp voor het doel en de aanval wordt onschadelijk gemaakt, wel krijgen we een counter tegen maar weer red Damian. In de 14e minuut een schot van Hoogezand maar weer red Damian. Ondertussen dus nog steeds de brilstand op het scorebord. In de 15e minuut gaat nog een schot van Hoogezand over. Dan gaat het over en weer tot de 22e miuut, vrije trap van Jordin, Chanel wordt aangespeeld en kaatst op Yvar Lem die in 1 keer bijna vanuit stand de bal goed raakt en de bal suist over de keeper en de 0-1 op het scorebord. We spelen soms slordig maar rustig de 1e helft uit.

2e helft lijkt wel kopie van de 1e helft, we zijn (te) slordig, zien soms mooie aanvallen, maar aan vechtlust ontbreekt het niet. We hebben met Thijs een goed slot op de deur, hij verlies geen duel. Shimon schuift regelmatig door om het middenveld te versterken. Jordi, Yvar Bruins staan ook hun mannetje achterin. Maar in de 2e minuut verdedigen we weer verkeerd uit en scoort Hoogezand door onze eigen fout de 1-1. We rechten onze rug en gaan weer verder, pass van Duco op Jordin die Tim wegstuurt, zijn schot gaat naast. In de 4e minuut een pass van Shimon op Stijn die in het strafschopgebied kapt en de tegenstander raakt Stijn, de verder goed leidende scheidsrechter fluit niet. De 2e helft gaat verder gelijk op waar wij wel wat meer strijdlust laten zien. Er komen over en weer kansen en een paar hoekschoppen die Damian pakt. In de 22e minuut alweer een duel aan de de linkerkant buiten het 16 meter gebied 5 meter van de achterlijn, Yvar Lem lokt de vrije trap uit, de scheidsrechter had eerlijk gezegd ook voor Hoogezand kunnen fluiten. Maar wij krijgen hem mee. Yvar Lem neemt hem zelf, weer over de keeper heen en weer staan we voor. 2 x mooie goals van Yvar Lem. 25e minuut schuift Shimon weer in en speelt Aidan in, die 1 man uitspeelt en het strafschopgebied in dribbelt, hij speelt een 2e man uit en gaat vanaf achterlijn richting keeper die zijn doel verkleint, pass op Tim die op rand 5 meter gebeid al staat te wachten, hij schiet de 1-3 binnen. We spelen de wedstrijd beheerst uit, daar waar het kan zijn we zelfs aan het tijdrekken, tot irritatie van de boys van Hoogezand. De scheidsrechter laat daardoor ook langer doorspelen, maar na 33 minuten in de 2e helft fluit hij af. Gezien de trainingen deze week en de voorbereiding richting deze wedstrijd een zeer goed resultaat!

Volgende week 18 februari om 10.30 uur thuis tegen Winsum

Deel dit bericht

share op facebook  
Top