logo Olde Veste
vv Olde Veste ‘54 – vv Omlandia

vv Olde Veste ‘54 – vv Omlandia

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Olde Veste – Omlandia op het programma. Nadat de pupil van de week Boyd Harms (JO11-2) had gescoord werd de wedstrijd gestart. De leiding deze middag was in handen van de heer R. Meilink en zijn assistenten R. Veldman en E.W. Smit.

Direct nam Olde Veste het initiatief om tot een score te komen. De inspanning werd niet beloond, want of de opening of de eindpass was onvoldoende om succesvol af te kunnen ronden. Daardoor ontstond er in de loop van de eerste helft ook een meer gelijk opgaand spelbeeld. Omlandia kon vaker de richting van het doel van Tom Holleboom vinden. In de 31ste minuut was het dan ook Martin Oudman die met een fantastisch schot vanaf punt 16 meter in de verre hoek raak schoot. Olde Veste was hierna enigszins van slag en kon geen vuist maken om nog voor de thee de gelijkmaker te scoren, Omlandia wist er enkele malen gevaarlijk uit te komen maar kon ook niet scoren. Dus met een 0-1 ruststand werd de theepauze ingegaan. Na de rust bleef Bas Flobbe achter in de cabine en Jordy Blijham was zijn vervanger.

In de tweede helft werd de draad weer opgepakt, met als doel, op jacht te gaan naar de aansluittreffer. Er ontstonden enkele kansjes maar het net werd niet gevonden. Hierop werd in de 61ste minuut een dubbele wissel toegepast, met twee frisse aanvallers Wouter van de Vegt en Brian van de Zweerde voor Wilco van Luik en Clint Kruisweg werd er geprobeerd een nieuwe impuls te geven aan het aanvalsplan. Ondertussen was het noodzakelijk om achterin attent te blijven want Omlandia bleef af en toe gevaarlijk in de omschakeling. Olde Veste bleef de aanval zoeken en pas in de 80ste minuut was het Brian van der Zweerde die uit een aanval over rechts de trekker kon overhalen. Hij wist de bal tegen het net te jagen en daarmee de 1-1 stand op het scorebord te noteren. Dit was het sein voor Olde Veste om de gashendel open te draaien. Een schot van Joy Okenge kon gepareerd worden door de keeper van Omlandia. Maar in de 83ste minuut, na opnieuw een aanval over rechts wist Brian van der Zweerde zijn tweede treffer te maken. Hiermee werd de voorsprong een feit, 2-1. In blessuretijd wist Brian de zestienmeter in te dribbelen, tussen twee tegenstanders in werd hij ten val gebracht en de scheidsrechter kon niet anders dan voor een elfmeter te fluiten. Deze werd door Yannick Kaluzi keurig verzilverd en hiermee was de 3-1 eindstand bereikt.

Na een drietal wedstrijden met puntenverlies kunnen we weer 3 punten aan het totaal toevoegen en hiermee de derde plek vasthouden in de stand. Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag 17 maart zal Blauw Wit onze tegenstander zijn, de wedstrijd wordt gespeeld in Steenwijk, de aftrap zal 14:30 zijn.

FOTO'S door Jacob Westra

Beelden via

FOTO'S Pupil van de week, Boyd Harms, door Jacob Westra

Doel:               Tom Holleboom

Verdediging:   Bas Flobbe (46’ Jordy Blijham), Kevin de Vries, Erwin van Luik, Sjouke Pieter Oosterling

Middenveld:   Sander Nijstad, Joy Okenge, Patrick de Vente

Voorhoede:     Wilco van Luik (61’ Brian van der Zweerde), Yannick Kaluzi, Clint Kruisweg (61’ Wouter van de Vegt)

 

31’ min           0-1       Martin Oudman

80’ min           1-1       Brian van der Zweerde

83’ min           2-1       Brian van der Zweerde

91’ min           3-1       Yannick Kaluzi

Deel dit bericht

share op facebook  
Top