logo Olde Veste
Nederlaag en wijze les voor Olde Veste in Genemuiden

Nederlaag en wijze les voor Olde Veste in Genemuiden

Nieuwsbericht

Olde Veste heeft de finale van de beker niet weten te halen want in Genemuiden werd er met 4-0 verloren. Twee ongelukkige doelpunten bepaalden het verloop van de wedstrijd waarin Olde Veste soms aardig meevoetbalde maar ook niet meer dan dat. Genemuiden is top hoofdklasse en wij top eerste en dat kun je vandaag zien “ was Brandsma van mening “ Wij hebben vandaag met te veel ontzag voor een tegenstander gespeeld en zijn zeker niet aan onze normale niveau gekomen.

Het blijven indrukwekkende uitwedstrijden want  In de eerste tien minuten was het Genemuiden dat het spel naar zich toe trok maar vervolgens kroop Olde Veste toch uit haar schulp. Enkele goede aanvallen rolden richting het doel van Genemuiden doelman Flier. Maar verder dan een schot van Justin Torn en Patrick de Vente kwam het niet. Lang bleef de wedstrijd in evenwicht maar na een half uur kwam daar een einde aan. Een voorzet belandde op het hoofd van Jacco Riemens en via een been van een Olde Veste verdediger was de goed spelende Tom Holleboom kansloos. Het was misschien wel de terechte ruststand maar Olde Veste kwam er sneu mee weg. Kort na de pauze kwam Clint Kruisweg binnen de lijnen voor Justin Torn terwijl even later Gerald Kloeten teamgenoot Jordy Blijham kwam aflossen. Speldenprikje kon Olde Veste wel uitdelen maar Genemuiden was duidelijk de bovenliggende partij. Holleboom kwam een aantal malen goed in actie waardoor de stand bij 1-0 bleef. Een van richting veranderde vrije trap van Dirk Muis betekende de 2-0 en daarmee was de spanning van de wedstrijd. Althans voor de OV supporters want de aanhangers van de thuisclub bleven sceptisch. Toen drie minuten later Anne van der Kolk (oud speler van Bennekom en Ajax) de 3-0 binnen tikte waren ook die fans er van overtuigd dat Genemuiden opnieuw de finale zou gaan spelen. Jacco Riemens tekende vier minuten voor tijd voor de 4-0. Een nederlaag en een wijze les was het enige dat voor Olde Veste overbleef. “  Wij hebben vandaag met te veel ontzag voor een tegenstander gespeeld en zijn zeker niet aan onze normale niveau gekomen. Deze uitslag is het verschil “. De trainer baalde wel dat zijn ploeg heel slordig “ Dat kunnen we veel beter. Maar je kunt zien dat er bij hun een paar geroutineerde jongens bij lopen en dat ontbreekt bij ons. Maar nogmaals we kunnen beter als we vandaag hebben laten zien “ aldus Brandsma

Opstelling Olde Veste: Tom Holleboom, Bas Flobbe, Kevin de Vries, Erwin van Luik, Sjouke Pieter Oosterling, Patrick de Vente, Jordy Blijham (62. Gerald Kloeten)  , Sander Nijstad, Justin Torn (49. Clint Kruisweg), Yannick Kaluzi, Brain van der Zweerde (72. Wilco van Luik).

Scoreverloop: 30. Jacco Riemens 1-0, 76. Dirk Muis 2-0, 79. Anne van der Kolk 3-0, 86. Riemens 4-0.

Foto's door Jacob Westra

Deel dit bericht

share op facebook  
Top