logo Olde Veste
Olde Veste B E K E R T  verder

Olde Veste B E K E R T verder

Nieuwsbericht

Zaterdag stond de wedstrijd Olde Veste-HZVV op het programma, de inzet was een plek in de halve finale van het bekertoernooi. De teams die in de reguliere competitie de eerste twee plekken innemen op de ranglijst stonden om 14:30 uur klaar voor de aftrap voor de wedstrijd die onder leiding stond van de heer J.H. Schuring en zijn assistenten de heren H. Van der Bij en H.A.C. Bastra. Het begin van de wedstrijd oogde rommelig, dit kwam mede door de straffe wind die dwars over het veld waaide. Hierdoor was het lastig om met name de hoge ballen goed in te schatten. Beide teams zochten de aanval waardoor het spel over en weer ging. In de 8ste minuut wist Sander Nijstad vanaf de rechterkant het 16 meter gebied in te dribbelen, met links wist hij de bal in de verre hoek via de paal in het doel te schieten. Hiermee werd de stand 1-0 in ons voordeel. Nadien bleef het spel heen en weer gaan, HZVV kwam niet verder dan een aantal corners en schoten op het doel, Olde Veste kwam ook een aantal keren goed door maar de gecreëerde kansen werden niet benut. In de 21ste minuut moest Joy Okenge geblesseerd het veld verlaten, Jordy Blijham kwam hem vervangen. De stand van 1-0 bleef tot aan de pauze op het scorebord staan.

Na de rust gingen beide elftallen door waarmee ze voor de pauze geëindigd waren. In de 46ste minuut kregen we een vrije trap op zo’n dertig meter van het doel aan de linkerkant van het veld. Brian van der Zweerde legde de bal neer en wist hem op een prachtige manier in een keer achter de doelman Luuk Dorland van HZVV te schieten. Hiermee werd het 2-0 voor ons. Hierna volgde een periode waar Olde Veste een aantal kansen creëerde die gepareerd werden door de doelman van HZVV. In de 57ste minuut kreeg Sander Nijstad uit een corner de bal voor zijn voeten, en hij wist de 3-0 binnen te tikken. Hiermee leek de wedstrijd beslist. In de 64ste minuut werd Wouter van der Vegt ingebracht voor Justin Torn. Kort hierna floot de scheidsrechter voor een overtreding van Kevin de Vries in het zestienmeter gebied, een gele kaart en een elfmeter volgde. De ingeschoten elfmeter door Stan Ypenburg werd gestopt door Tom Holleboom, ook de rebound kon hij pareren en hierdoor bleef het bij een 3-0 tussenstand. In de 72ste minuut kwam Gerald Kloeten in het veld voor Yannick Kaluzi. In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en met de overwinning heeft Olde Veste zich geplaatst bij de laatste vier van de beker.

Naast dit heugelijke feit betekent het ook dat we hiermee een startplaats hebben verdiend voor het hoofdtoernooi van de KNVB -beker die in augustus start met twee voorrondes van de geplaatste amateurteams, hierna zullen de BVO’s instromen. Maar voor het zover is gaan we op woensdag 26 april richting Genemuiden. Dit is namelijk onze tegenstander in de halve finale, de wedstrijd zal vanaf 20:00 uur plaatsvinden.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen PKC op het programma, we hopen de vorm van afgelopen zaterdag mee te nemen in de bus naar Groningen en onze positie op de ranglijst van de competitie te handhaven.

Foto's van Jacob Westra

doel:                Tom Holleboom

verdediging:   Bas Flobbe, Erwin van Luik, Kevin de Vries, Sjouke Pieter Oosterling

middenveld:    Sander Nijstad, Joy Okenge (21’ Jordy Blijham), Patrick de Vente

aanval:            Brian van der Zweerde, Yannick Kaluzi (72’ Gerald Kloeten), Justin Torn (64’ Wouter van der Vegt)

 

8ste min           1-0       Sander Nijstad

46ste min         2-0       Brian van der Zweerde

57ste min         3-0       Sander Nijstad

 

@geel             Brian van der Zweerde, Patrick de Vente, Kevin de Vries

Deel dit bericht

share op facebook  
Top