logo Olde Veste
Dames d’ Olde Veste ’54 winnen eerste bekerwedstrijd

Dames d’ Olde Veste ’54 winnen eerste bekerwedstrijd

Nieuwsbericht

SWZ Boso Sneek VR1 is de eerste tegenstander van het eerste vrouwenteam in de bekercompetitie. Olde Veste begint de wedstrijd met een groot overwicht. Het team heeft voortdurend balbezit. Michelle Boekweg en Veerle Ulrich krijgen kansen, maar scoren nog niet. Ook derdeklasser Sneek verzilvert een 100% kans niet. Het duurt nog tot de 36e minuut dat de thuisploeg haar overwicht op het scorebord tot uitdrukking kan brengen. Eerst scoort Eva Marijke Moritz met een beheerst schot in de linkerhoek. Nog geen minuut later is het al 2-0 door Michelle. Sneek, die het van counters moet hebben, brengt met een mooie boogbal de stand op 2-1. Lang kan ze daar niet van genieten, want in de laatste minuut voor de pauze scoort Michelle de 3-1. Hoewel zij als verdedigster staat opgesteld, komt ze vaak gevaarlijk mee naar voren. Bij alle drie goals is het Veerle die de assist levert.

Hattrick Michelle Boekweg
De tweede helft begint op identieke wijze als de eerste helft. Olde Veste heeft het beste van het spel en Sneek is alleen af en toe gevaarlijk tijdens counters. Ze is bovendien effectief in die schaarse mogelijkheden. Zo ook in de 70e minuut als Sneek opnieuw de aansluitingstreffer kan maken: 3-2. Weer laten de blauw-gelen zien dat zij toch echt het sterkste team hebben. In de 72e minuut voltooit Michelle met een fraai afstandsschot een hattrick.
Samantha Grasmeijer en Veerle Ulrich brengen de eindstand in de blessuretijd op 6-2.

Opsteker
Ondanks dat de vrouwen nog niet compleet zijn door blessures en vakanties, laat Olde Veste toch een hele goede indruk achter. Dit is een mooie opsteker voor de nieuwe coach Jan Mulder. Nu al ziet hij dat zijn trainingen vruchten afwerpen. Hij laat het team aanvallend spelen, de verdedigers komen afwisselend mee naar voren. Elkaars plaats overnemen achterin is nog een aandachtspunt. Het spel biedt in ieder geval perspectief voor de competitie die over drie weken begint.

Opstelling: Carlijn Baas, Kelly Pen (45e min: Jeanne Duinkerken), Michelle Boekweg, Krista Koster, Nienke Peerenboom, Eva Marijke Moritz, Ricky Esselink, Josine Meinen (70e min: Cynthia van Zwieten), Kim Haverdil, Samantha Grasmeijer en Veerle Ulrich.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top