logo Olde Veste
Grensrechteravond goed bezocht

Grensrechteravond goed bezocht

Nieuwsbericht

Woensdagavond 18 oktober j.l. vond de instructie-bijeenkomst voor aspirant-grensrechters in de kantine van Olde Veste plaats. Dat de bijeenkomst in een behoefte voorziet, blijkt uit de opkomst Maar liefst 30 belangstellende personen afkomstig van zowel d’Olde Veste als vv Steenwijk waren aanwezig.
De bijeenkomst was bedoeld om ouders van spelers uitleg te geven over de taak van de grensrechter en de belangrijkste spelregels rond het “vlaggen” uit te leggen, zodat zij vaker tijdens een wedstrijd als grensrechter kunnen optreden.

Onder de deskundige leiding van Lennart Fledderus werd aan de hand van wedstrijdbeelden de altijd weer moeilijke buitenspelregel uitgelegd. Ook werd aandacht gegeven aan de wisselwerking met de scheidsrechter en de manier waarop je als grensrechter duidelijk kunt vlaggen, “Geef aan, blijf staan”, was de uitspraak die de meeste aanwezigen niet snel weer zullen vergeten !
 We hopen dat we met deze instructieavond een drempel(tje) hebben weggenomen voor de aanwezigen. Gewoon doen, en geloof ons, hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt. 

 
Wil je je nog eens wat meer verdiepen in de spelregels die je als grensrechter moet toepassen, kijk dan op www.voetbalmasterz.nl.
Een website van de KNVB waarop de diverse spelregels met duidelijke tekeningen en filmpjes worden uitgelegd. 
  

Deel dit bericht

share op facebook  
Top