logo Olde Veste
GRIJZE proefkonijnen leven zich uit !

GRIJZE proefkonijnen leven zich uit !

Nieuwsbericht

 

Wij schrijven dinsdag 3 oktober rond een uurtje of 12. De kantinecommissie had nieuwe hapjes van de groothandel ontvangen om deze eens te proeven. Rianne Strijker leek het wel een goed idee om die kerels van de 55-plus groep hiervoor te vragen. 3 oktober was immers een dinsdag en dan waren ze toch standaard aanwezig voor hun werkzaamheden voor de club. Ter afsluiting kreeg men anders ook een hapje + drankje dus kon men dit mooi combineren. Met dit proeffestijn werden zij tevens bedankt voor het vele werk dat men doet en kon Rianne ook persoonlijk wat terug doen richting die groep.

Een prettige bijkomstigheid is verder dat deze zogenoemde 55-plus groep inmiddels een gemiddelde leeftijd heeft bereikt van rond de 70 jaar. Mocht het voer niet smaken of nog erger onverhoopt schadelijk voor de gezondheid zijn, dan maakt dat in hun geval niet zo veel uit. Normaal gesproken heeft men de langste tijd rond onze blauw-gele velden wel gehad. Ook het 'arde' gesmak tijdens het eten en het af en toe uitvallen van een kunstgebit stoort niemand van de aanwezigen. Wekelijkse kost!
Er is in het verleden binnen de club zelfs wel eens een poule opgezet, waarbij men kon gokken wie met elkaar van gebit had gewisseld. Tot op de dag van vandaag is de uitslag hiervan nog steeds niet bekend. Lastige materie dus zeg maar! 

Onderstaande foto's laten zien dat 'het voederen der dieren' enorm geslaagd was. Wat ook vermeldingswaardig is, is dat de groep dit initiatief enorm kon waarderen. Men ging als gewillige proefkonijnen gezamenlijk de strijd aan met de volle borden en iedereen ging als winnaar naar huis. Geen enkel bordje bleef gevuld achter, men at werkelijk alles op!
Mocht u thuis komen te zitten met een overschot aan eten, nodig hun dan maar eens uit.
Het verdwijnt als sneeuw voor de zon.
Men kon deze middag kiezen uit shoarma, spareribs, hamburger, borrelballetjes en warm vlees. De volgorde waarop men dit nam was niet zo van belang. Niet zo slim volgens mij, want geef ze 1 vinger en.......... . Door deze vaagheid zullen er ongetwijfeld proefkonijnen zijn geweest die alles door elkaar gingen eten.   Geen probleem lijkt mij, men is oud en (eigen)wijs genoeg om dat zelf te kunnen beslissen. Tot op de dag van vandaag zijn er over niemand verontrustende berichten ontvangen. Een uitzondering hierop moet worden gemaakt over het privégebruik van het kleinste kamertje, maar hier loopt men in de regel ook niet zo snel mee te koop. Alhoewel..........

Op de dag voorafgaand aan dierendag konden ons proefdieren zich te goed doen aan het bovenstaande seniorenmenu wat mogelijk is gemaakt door de samenwerking van onze club met VHC en Frans Nutters. Waarvoor onze hartelijke dank!

Deel dit bericht

share op facebook  
Top