logo Olde Veste
Olde Veste VR1 knokt zich in Ommen naar gelijkspel

Olde Veste VR1 knokt zich in Ommen naar gelijkspel

Nieuwsbericht


Olde Veste begint met goed samenspel aan de uitwedstrijd in Ommen tegen VV OZC VR1. Het team is het eerste kwartier de bovenliggende partij. In de 15e minuut rukt verdedigster Krista Koster mee op naar voren. Na een een-twee met Veerle Ulrich schiet ze beheerst de bal in de rechter bovenhoek: 0-1. OZC probeert meteen wat terug te doen en gaat meer aandringen. Dat resulteert in de 28e minuut in de 1-1 via een fraai schot vanaf de linkerkant. De ploegen zijn vanaf dat moment gelijkwaardig aan elkaar. Wel begint de verdediging, die de geblesseerde centrale verdedigster Michelle Boekweg in deze wedstrijd duidelijk mist, te haperen. De thuisploeg maakt daar dankbaar gebruik van en scoort vlak voor rust de 2-1. Leonie de Weert komt met een goed genomen vrije trap nog dichtbij de 2-2, maar haar doelpoging gaat naast.

Olde Veste herpakt zich
Na de rust weet de verdediging zich niet te herstellen. Enkele speelsters laten een paar keer hun tegenstanders lopen en lijden balverlies. De goed combinerende voetbalsters van OZC blijven aanvallen en staan na vijf minuten in de tweede helft al op 3-1. Na deze mokerslag komt er een zekere matheid over Olde Veste. Het lijkt zelfs of een aantal speelsters het duel fysiek uit de weg gaat. Toch weet het team zich langzamerhand te herpakken. Trainer Jan Mulder gaat de laatste 20 minuten achterin een op een spelen en het spel van Olde Veste wordt een stuk feller en herwint aan scherpte. Veerle en Nienke Peereboom krijgen grote kansen en Renée redt twee keer fraai. De goed ingevallen en wat extra “gif” brengende Eva Marijke Moritz mist op het nippertje, maar is even later, in de 83e minuut wel trefzeker. De keepster van OZC weet het schot van Rosana Kamsteeg niet goed te verwerken. Eva Marijke profiteert door de rebound te verzilveren. Met nog een kleine tien minuten te gaan, zet Olde Veste alles op alles om nog een punt uit de strijd te slepen. Uitgerekend Rosana, die in haar jeugd voor OZC heeft gespeeld, scoort de gelijkmaker. ‘Als jullie slim zijn, zou ik een punt mee naar huizen nemen,’ moedigt trainer Jan Mulder zijn speelsters in de slotminuten aan. Dat doet het team; de laatste aanvallen van OZC weet ze af te slaan.

Aantrekkelijke wedstrijd
OZC en Olde Veste spelen een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Alleen het laatste kwartier wordt de sfeer grimmiger. De teams zijn over de hele wedstrijd bekeken aan elkaar gewaagd. Olde Veste verdient een compliment omdat ze met een gelegenheidsverdediging, die meerdere verdedigende fouten maakt, zich toch weer weet te herpakken. Uit een verslagen positie knokt ze zich terug in de wedstrijd. Ook dat is een kwaliteit!

Opstelling: Renée Onderweegs, Nienke Peereboom, Ricky Esselink, Helen Gorter, Krista Koster, Kim Haverdil (72e min.: Eva Marijke Moritz), Leonie de Weert, Samantha Grasmeijer, Rosana Kamsteeg, Veerle Ulrich en Josine Meinen.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top