logo Olde Veste
Het VOLLEDIGE verhaal over ‘onze’ Jan van der Ploeg

Het VOLLEDIGE verhaal over ‘onze’ Jan van der Ploeg

Nieuwsbericht

Tijdens de laatste ledenvergadering werd een groot aantal jubilarissen (zie onderstaande foto) gehuldigd. Bij de club van 50 jaar lidmaatschap ontbrak echter Jan van der Ploeg door andere belangrijke verplichtingen.

Onze voorzitter Elbert Jan Hesse met een 4-tal leden die hun 50 jarig jubileum hebben (Gerrie Bos, Jan van der Ploeg, Cees Bos en Theo Pijlman).  Op de foto ontbreekt nog Geert Snijder.

Deze webmaster weet als géén ander dat dit hem enorm speet. Zelden laat hij verstek gaan. Het bestuur heeft er dan ook goed aangedaan om hem tijdens de nieuwjaarsreceptie van 5 januari 2018 alsnog in het spreekwoordelijke zonnetje te zetten.
Gevolg : een enorme foto van Jan in de OSC met begeleidende tekst. Ere wie ere toekomt!

Door de grote van de foto was er blijkbaar weinig ruimte over voor de tekst. Zo gaat dat nu eenmaal bij een krant en dit is ook wel te begrijpen. Zonder met de beschuldigende vinger te wijzen, probeer ik dit hierbij enigszins recht te trekken. Jan heeft namelijk VEEEEEEL meer gedaan voor zijn cluppie, dan opgesomd stond in de krant.

Mijn ruimte op deze site is onbeperkt dus gaat U er maar eens even goed voor zitten!

Jan is op 11-jarige leeftijd begonnen met voetballen. Een snelle rekenaar komt nu al gauw tot de conclusie dat hij niet meer de jongste is. Er waren in die tijd nog geen pupillen. De eerste wedstrijd met een nulletje of 20 verloren. Met A2 een keer kampioen geworden.

Bij de senioren heeft hij in een kleine 40 jaar alle elftallen doorlopen van het 1e t/m het 9e. Slechts 1x kampioen geworden met het 9e elftal. De laatste 24 jaar was hij speler én lijder van "Het Derde". 2 jaar geleden gestopt gelijktijdig met een groot aantal 'oudgedienden'.

Naast het voetballen is hij ook nog jeugdleider/trainer geweest. Heeft nog een trainingsdiploma behaald (volgens hemzelf TC3). Hiermee heeft hij nog een paar jaar de rest van de senioren (3e en lager) getraind.

Ik stop nu maar met de verhalende vorm anders wordt het toch te lang ben ik bang.
Verdere deelname aan activiteiten: jeugdcommissie, bestuur, toernooicommissie, jubileumcommissie, snertcommissie, clubblad (o.a. opmaak van advertenties), kantinecommissie (o.a. voorraadbeheer en kantinediensten). Hij heeft jaren meegeholpen aan het organiseren van o.a. vrijwilligersfeestavonden, Steenwieker Torentoernooien en Mixed zaalvoetbaltoernooien. Verder was hij nog een tijdje huisfotograaf in het analoge tijdperk en is hij jarenlang leider/speler van een zaalvoetbalteam geweest.
Vanzelfsprekend heeft hij meegeholpen met het verbouwen van de kantine (kostte hem destijds een basisplaats in het 1e, omdat hij  soms ook op trainingsavonden aan het werk was) en later de nieuwbouw/verbouw van de kantine en de kleedkamers.

Momenteel is hij 'druk' met de Financiële Commissie (o.a. inning van contributie, versturen van (sponsor)facturen en betalingen) en is hij al aan 'zijn' 7e penningmeester toe.
 
Niet onvermeld mag blijven de onvergetelijke feestavonden voor het team die hij organiseerde bij hem thuis met meestal een BBQ en vanzelfsprekend voldoende (koud)bier. Binnen of buiten dat maakte Jan niets uit. Je kan volgens hem overal een BBQ gebruiken. Geke, zijn vrouw,  zal daar ongetwijfeld anders over gedacht hebben.
Zo hadden we ook hartje winter een Caribbean Night bij hem thuis. Niets bijzonders zult u denken ? ......25 graden in huis, iedereen in korte broek en blote pens en Jan had gezorgd voor strand. De hele woonkamer lag vol zand met visnetten aan het plafond gevuld met (palm)bladeren. Nooit weer zoiets meegemaakt.

Ik hou op mensen. Zou nog wel even door kunnen gaan, maar loop dan tevens het risico dat ik over onze bezoekjes aan Amsterdam en Groningen ga beginnen. Wat hierover te melden valt, is voor de site niet zo erg geschikt. Het artikel in de krant is hiermee wat mij betreft voldoende aangevuld. 
  
Zo dan, nu bent u op de hoogte wat iemand met een 'blauw-geel' hart zoal kan doen in 50 jaar lidmaatschap. Dit zal niet snel overtroffen worden ! Onderstaande foto is het bewijs dat een mens ook kan overdrijven..........

Deel dit bericht

share op facebook  
Top