logo Olde Veste
Olde Veste VR1 hervat competitie met winst

Olde Veste VR1 hervat competitie met winst

Nieuwsbericht


De eerste wedstrijd na de winterstop speelt Olde Veste VR1 op zaterdag 27 januari uit bij VV Drenthina VR1 in Emmen. In de beginfase zijn de teams aan elkaar gewaagd. Langzamerhand krijgt Olde Veste meer balbezit en begint het pressie uit te oefenen op haar tegenstander. Dat resulteert in een goed afstandsschot van Ricky Esselink, dat op de lat belandt. Het lukt Drenthina nauwelijks nog om een goede aanval op te zetten. Veel ballen speelt ze over de zijlijn. Als Rosana Kamsteeg twee vrouwen passeert en een mooie voorzet aflevert, heeft Veerle te veel tijd nodig om te schieten. Tien minuten voor rust herpakt Drenthina zich. De Drentse vrouwen krijgen drie grote kansen, maar weten die niet te benutten. Vlak voor rust waagt Michelle Boekweg nog een poging, zonder dat ze de kleine, maar behendige keepster van Drenthia weet te verschalken. De centrale verdediger van Olde Veste keert in deze wedstrijd na een lange blessureperiode weer terug in het team. De vrouwen gaan rusten met 0-0.

Verdiende 0-2
Na rust is Olde Veste meteen in haar eerste aanval wel succesvol. Leonie de Weert neemt dan een corner, die Krista Koster beheerst binnentikt. Met hernieuwde energie blijft Olde Veste vervolgens aanvallen. De mooie afstandsschoten van Leonie en Michelle gaan naast. Olde Veste blijft het betere van het spel houden. De vrouwen combineren sneller en gemakkelijker dan de Drenten. Het ontbreekt haar nog wel aan snelheid. De aanvallers zijn niet altijd op tijd om ballen in ontvangst te nemen. In de 75e minuut claimt Josiene Meinen een penalty omdat zij vastgeklemd wordt door de verdedigers van Drenthina. De scheidsrechter legt de bal echter niet op de stip. Olde Veste sluit de wedstrijd af met twee keer een scrimmage voor de goal van haar tegenstander. Meerdere vrouwen doen een doelpoging, maar dit levert niets op. Pas in de 87e minuut scoort de ingevallen Mariëlle Degenkamp toch nog de verdiende 0-2, die ontstaat uit een corner. Zij is teruggekeerd bij Olde Veste  na een paar seizoenen bij FC Heerenveen te hebben gespeeld. Haar rentree bekroont ze meteen met een doelpunt.

Met de behaalde winst in de hervatting van de competitie doet Olde Veste goede zaken. Ze handhaaft zich daarmee solide op de tweede plek op de ranglijst.

Opstelling: Renée Onderweegs, Michelle Boekweg, Krista Koster, Nienke Peereboom, Helen Gorter (66e min.: Mariëlle Degenkamp), Leonie de Weert, Ricky Esselink, Eva Marijke Moritz, Rosana Kamsteeg, Josine Meinen en Veerle Ulrich. Wissel: Jeanne Duinkerken.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top