logo Olde Veste
Koploper klopt Olde Veste VR1

Koploper klopt Olde Veste VR1

Nieuwsbericht


BERKUM - 'Laat ze maar komme, komme, komme, we zijn niet bang,' zingen de fans van VV Berkum VR1 zaterdag 17 februari als Olde Veste VR1 het veld op komt. Een belangrijk duel. De bezoekende club moet winnen om nog kans te maken op de tweede periodetitel.

Olde Veste begint voortvarend aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten creëert het drie grote kansen. Omdat het team scherpte mist in de afronding en geloof in een overwinning, gaat de bal er niet in. Ook Berkum krijgt kansen, maar is evenmin trefzeker. In de beginfase zijn de teams aan elkaar gewaagd. Daar komt na twintig minuten verandering in. Berkum wordt sterker. De vrouwen zijn technisch vaardiger, sneller en combineren beter dan Olde Veste. In de 27e minuut beloont de thuisploeg zichzelf met de 1-0. Aan dit doelpunt zit een buitenspelluchtje. Tien minuten later is het ook al 2-0. In de rest van de eerste helft krijgt Olde Veste nog wel kansen, maar de schoten missen overtuiging en worden vaak recht op de keepster afgevuurd.

De tweede helft begint Olde Veste goed. Ze heeft dan zelfs een overwicht. In de 65e minuut krijgt Nienke Peereboom een gele kaart. Even later moet ze met een blessure het veld verlaten. Omdat ook Helen Gorter al is gewisseld, verzwakt de verdediging. Trainer Jan Mulder moet wat omzettingen doen. De invalsters Samantha Grasmeijer en Jeanne Duinkerken kun je niets verwijten, zij komen meer tot hun recht op het middenveld en in de aanval. Olde Veste probeert het nog wel, maar mist scherpte. Het lukt niet om goede afspeelmogelijkheden te creëren en het positiespel kan beter. Het team speelt mat en toont te weinig beleving. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd kan Berkum naar hartenlust aanvallen. De thuisploeg scoort maar liefst nog vier keer en brengt de eindstand op 6-0.

Berkum wint de wedstrijd terecht. Het kampioenschap kan haar niet meer ontgaan. Het team is een maatje te groot voor Olde Veste. Het is snel en haar keeper staat telkens op de goede plaats. Berkum is effectiever en heeft bovendien meer geluk, zoals bij de totstandkoming van het eerste doelpunt. Olde Veste heeft de pech dat geen enkel schot de goal in dwarrelt en dat verdedigster Nienke geblesseerd raakt. Gelukkig is het seizoen nog niet afgelopen en komen er nog kansen voor Olde Veste om een periodetitel te pakken. Kortom: uithuilen en opnieuw beginnen!

Deel dit bericht

share op facebook  
Top