logo Olde Veste
Zondagsschot beslist competitiekraker tegen Ermelo

Zondagsschot beslist competitiekraker tegen Ermelo

Nieuwsbericht

Op zaterdag 10 maart staat er een belangrijke competitiewedstrijd voor de vrouwen van Olde Veste op het programma tegen DVS ’33 Ermelo VR1. Tenminste gelijkspel is nodig om de tweede plaats in de ranglijst te behouden. Met drie punten minder dan Olde Veste staat Ermelo immers op de derde plaats. De perfecte voorjaarstemperatuur is in ieder geval al een goed uitgangspunt voor het spannende duel.

Gelijkwaardig
De eerste minuten zijn de beide tweedeklassers gelijkwaardig aan elkaar. In de 8e minuut vuurt Mariëlle Degenkamp vanaf amper tien meter over de middenlijn een geweldig beheerst afstandsschot af op de keeper van Ermelo. Dit verrassende zondagsschot zeilt prachtig over haar heen en zorgt voor de 1-0 voorsprong. Het spel blijft heen en weer golven. Mooie aanvallen van beide teams worden afgewisseld door slordig spel met veel balverlies. Renée Onderweegs krijgt veel lastige, stuiterende terugspeelballen, waardoor ze het spel niet goed kan hervatten. Rosana Kamsteeg, Veerle Ulrich en Krista Koster krijgen kansen, maar weten die niet te benutten. Ook Ermelo verzuimt om te scoren. De laatste fase van de eerste helft zet Ermelo veel druk. Olde Veste kan niet veel meer doen dan tegenhouden.

Rommelig
De tweede helft begint rommelig. Er zit weinig lijn in het spel van Olde Veste. Na tien minuten keert aanvalster Judith Koudijs na een jaar afwezigheid terug in het elftal. Ze vervangt Jeanne Duinkerken Olde Veste neemt nu het initiatief en dringt Ermelo terug op haar eigen helft. In de verdere wedstrijd gebeurt er niet zoveel meer. De wedstrijd wordt een paar onderbroken door blessurebehandelingen. Alleen in de laatste minuten krijgen beide teams nog grote kansen. Judith heeft de 2-0 op haar schoen, maar schuift de bal net naast het doel. Trainer Jan Mulder doet een vreugdesprongetje als de scheidsrechter de wedstrijd affluit.

Olde Veste verdient terecht met 1-0. Een knappe prestatie omdat het team drie belangrijke basisspeelsters mist. Het is wel een krappe overwinning en gezien de veldverhouding, verdient ze een iets grotere marge. Maar de winst is binnen en met drie punten erbij doet het team goede zaken. Het nestelt zich nog sterker op de tweede plaats van de ranglijst.

Opstelling: René Onderweegs, Michelle Boekweg, Krista Koster, Samantha Grasmeijer, Ricky Esselink, Josine Meinen, Mariëlle Degenkamp, Rosana Kamsteeg, Jeanne Duinkerken (55e min: Judith Koudijs), Eva-Marijke Moritz, en Veerle Ulrich.

Deel dit bericht

share op facebook  
Top