logo Olde Veste

D2 kampioen!

Nieuwsbericht

D2 van d’Olde Veste’54 is kampioen geworden! Het won zaterdag de uitwedstrijd van WIJC D1 met 0-4: Toch nog gerechtigheid voor D2

 

Ze waren de ware kampioenen van de herfst, maar mochten de eer nimmer mee naar huis nemen. Vandaag was daar dan de revanche van D2. Met een overwinning van 0-4 op naaste concurrent WIJC uit De Wijk won D2 het kampioenschap in de tweede klasse. Het was assistent-coach Tim Berends, die met leiders Gerben Epema en Gerrit Kool het team naar de cruciale zege leidde. Trainer Christiaan Akse was juist deze dag afwezig. D2 is – voor zover mij bekend – het oudste team van Olde Veste dat kampioen is geworden.

Louter door het feit dat de laatste wedstrijd steeds werd afgelast en nooit meer werd gespeeld, kon D2 de titel in de najaarscompetitie van 2010 niet behalen. Erg zuur voor het team, maar dat was in het heerlijk zonnige De Wijk snel vergeten. Overigens was vorige week in Steenwijk de overwinning op de andere concurrent, HZVV, minstens even cruciaal. Het team uit Hoogeveen werd toen met 7-0 opgerold.

In beide wedstrijden was een hoofdrol weggelegd voor Nuur Muzinga, die door zijn handelsmerk – onnavolgbaar krachtige solo’s – de verdediging van de tegenstanders spleet. In beide wedstrijden maakte hij de eerste twee belangrijke doelpunten. Nuur is bij D1 aan de kant komen te staan, maar bleek voor D2 zeer waardevol. Dat keeper en aanvoerder Ruben Visser met een gebroken scheenbeen aan de kant zat, was verder niet zo’n probleem, want hij had dit jaar toch al bijna niets te doen. Bovendien werd hij vervangen door Gijs Baltussen, zodat de ene JPN-keeper de plaats innam van de andere. HZVV was dit seizoen het enige team dat D2 (met 3-0 in Hoogeveen) wist te verschalken.

Het stugge WIJC (dat eerder met 4-1 verloor van D2) maakte er een spannende wedstrijd van, maar duidelijk was dat de verdediging van Olde Veste niets wenste weg te geven. Geleid door de altijd attent spelende ‘veldheer’ Stasz Zomermaand hield het team het doelgebied schoon en was er nauwelijks een kans voor WIJC. Opvallend was ook dat de overige verdedigers, Tijmen Bakker, BasZwolle, Tomas Groenewoud en Rico Lampe, de laatste tijd sterk speelden en niemand langs lieten komen.

Voor hen speelde Patience Gahinga een belangrijke rol als verdedigende middenvelder. Samen met Stasz vormde hij dit seizoen een ijzersterke as. Naast Patience zijn ook Toon Kool en Sven Epema, beide zoons van de twee leiders,  stevige pionnen op het middenveld, met verder de zeer creatieve Twan van Pelt en vlieggewicht Toby de Boer. In de voorhoede zijn het verder Tom de Haan, Jelle Brand en Manoel van der Loos die regelmatig een doelpuntje meepikten. Met een schitterende passeerbeweging en pass op Nuur stond Tom vandaag aan de basis van het zo belangrijke eerste doelpunt.

Dat doelpunt viel vrij snel, maar toch duurde het tot vroeg in de tweede helft voordat de bevrijdende 0-2 viel. En nog leek Olde Veste niet veilig en begon WIJC steeds meer aan te dringen. Bij een gelijkspel was het afwachten wat WIJC tegen HZVV zou doen. Vlak voor tijd was het dan echter toch raak (0-4) en kon het feest, voorzien van een heuse schaal, echt beginnen.

Gefeliciteerd!

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top