logo Olde Veste

Cursus ‘Omgaan met afwijkend gedrag’

Nieuwsbericht


Bestemd voor alle jeugdtrainers en leiders:

In het najaar biedt d’Olde Veste’54 in samenwerking met de KNVB de cursus ‘Omgaan met afwijkend gedrag’ aan. Graag willen wij voor alle jeugdtrainers en leiders deze cursus open stellen. In verband met een juiste planning, wordt iedereen die belangstelling heeft verzocht zich zo snel mogelijk aan te melden bij Roelof Wever: roelofwever@oldeveste.com. Het is geen verplichting, maar wij vinden het een belangrijk issue en gaan ervan uit dat iedereen zich met enthousiasme aanmeldt. Deze cursus gaat over het volgende:

 

Bijscholing I Omgaan met afwijkend gedrag

Steeds meer trainers/leiders krijgen te maken met jeugdspelers die afwijkend gedrag vertonen. Op zich is ‘anders zijn dan anderen’ geen punt. In deze bijscholing gaat het om storend gedrag. Een speler blijft bijvoorbeeld volharden in het maken van de verkeerde keuzes tijdens het voetballen. In dit geval heeft het niks te maken met de voetbalvaardigheid, maar eerder met een overtuiging dat het zo moet. De andere uiting van storend gedrag heeft te maken met probleemgedrag. Denk hierbij aan: altijd plagen, nooit luisteren, herhaald agressief gedrag, veel huilen, en nog meer. Misschien ben jij ook wel een van de vele trainers/leiders die niet goed weet wat je met het bovenstaande aan moet.

Door de bijscholing ‘Omgaan met ‘afwijkend’ gedrag’ willen we trainers/leiders van jeugdspelers vaardigheden aanreiken voor een mogelijke aanpak. Daarbij kun je denken aan een aantal (basis)vaardigheden die kunnen worden toegepast in het omgaan met ‘lastige’ kinderen. Want het is best lastig als een kind regelmatig een activiteit (in het kader van wedstrijd en/of training) verstoort. Het hogere doel van de jeugdtrainer ‘het met plezier beter leren voetballen’ komt dan onder spanning te staan. Voor het kind in kwestie, maar ook voor zijn medespelers. Daarnaast ervaart de trainer zelf ook minder plezier in het coachen van spelers.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top