logo Olde Veste
Het seizoen is echt begonnen!!

Het seizoen is echt begonnen!!

Nieuwsbericht

De titel zegt het al. Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging was er een heuse seizoensopening. ’s Middags waren er diverse spellen voor de jeugd, zoals voetvolley, goalschieten, tennis, schminken en nog veel meer.

 

Om 17.00 uur werden de sponsoren verwelkomd. De opkomst was zeer goed. Harry van Dalfsen, voorzitter van de Bestuursgroep Commerciële Zaken, bedankte de sponsors voor hun steun aan de club. ‘d’Olde Veste heeft een goede naam opgebouwd tot ver voorbij Meppel en Heerenveen. Onze selectieteams spelen op een hoog niveau en we hebben een uitstekende uitstraling. Dat willen we graag vasthouden voor de toekomst. Jullie ondernemers zijn ambitieus evenals onze club. We willen met de Business Club Olde Veste samenwerken en netwerken. Niet 1 keer, maar meer. Zo gaan we op 20 september op bezoek bij het Waterinstituut in Leeuwaren met aansluitend de wedstrijd Cambuur Zwolle. In november is er een een Running Dinner en er volgt een bedrijfsbezoek.’

 

 

d’Olde Veste’54 heeft nu 4 hoofdsponsoren: E. de Boer & Zn. Aannemersbedrijf, Loodgieters-Installatiebedrijf Coelingh, B’ulah Print en Hellinga. ‘Verder zijn er de subsponsoren ING Bank, DigiProm en C1000 Teun van Etten.

Van de hoofdsponsoren werd afscheid genomen van Visscher Sport en Novon. Harry van Dalfsen bedankte Kees Groen van Visscher Sport en Elbert Jan Hesse van Novon voor de jarenlange steun aan de vereniging. Beide sponsoren blijven lid van de Business Club Olde Veste.

 

Harry van Dalfsen (rechts) overhandigt de bos bloemen aan Elbert Jan Hesse van Novon.

 

Hans van Wermeskerken van Bestuursgroep Commerciële Zaken overhandigt de bos bloemen aan Kees Groen van Visscher Sport

 

 

Roelof Luinge was niet alleen als scheidsrechter, maar ook als spreker te gast. Hij vertelde in vogelvlucht met anekdotes zijn loopbaan als scheidsrechter. Hij moest wel eens op het matje komen, zoals zijn opmerking tegen een speler, toen hij in de hoofdklasse floot: ‘Jij loopt voor het geld, ik voor de reiskosten.’ Of als een speler hem respectloos behandelde. ‘Ik zei tegen zijn tegenstander: geef hem een doodschop, ik zal het niet zien en geen rode kaart geven.’ Of over vermeende belangensverstrengeling als een foto in de media verscheen toen hij een etentje had met Danny Blind, toen nog Ajax-speler.

Tijdens zijn verhaal speelden de jongens van D1 tegen hun vaders.

 

 

 

 

Vervolgens werden de nieuwe hoofdsponsorborden op het ‘nieuwe’ hoofdveld onhuld. In een kleine hoofdwerker onthulden de hoofdsponsors Henk de Boer (van E. de Boer & Zn. Aannemersbedrijf), Raymond Coelingh (Loodgieters-Installatiebedrijf Coelingh), Benno Hellinga (van het gelijknamige bedrijf Hellinga Grondverzet) en Paul van de Woerd (van B’ulah Print) samen met de selectiespelers van het eerste het bord.

Daarna maakten de teams van het voormalige Magic Six en een team van leden van de Business Club Olde Veste zich op voor de openingswedstrijd onder leiding van Roelof Luinge.

 

 

Overigens kon een aantal voor kameleon spelen. Want sommige spelers van de Business Club maakten vroeger ook deel uit van Magic Six. Gert Broer was zo’n speler, die verwarring bracht door tijdens de wedstrijd van shirt en dus team te wisselen.

Het team van de Business Club Olde Veste was aanvankelijk sterker, maar Magic Six kwam terug. En snel: want de tegendoelpunten bleken dubbel te tellen. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel: 4-4 en daar waren beide partijen wel tevreden mee:

 

Een ‘smetje’ was de gele kaart voor Klaas Klaster.

Of hij het daarmee eens was?

 

Hoe dan ook; na afloop kreeg hij ook een rode kaart. Weliswaar als aandenken. En met de handtekening van Roelof Luinge. Dus ondanks de gele kaart kon de avond van Klaas niet meer stuk.

 

 

De seizoensopening zat er op, maar de dag was nog niet voorbij. Het was een fantastisch gezellige avond mede dankzij Roelof Luinge, die liet zien dat hij een gezelschapsmens is. Roelof liet de Olde Vestenaren het clublied zingen. Hoewel niet iedereen de melodie en de tekst meteen voorhanden had, hielp Roelof. Hij liet de cd met het nummer ophalen en afspelen:

 

 

 

 

Meer foto’s van Jacob Westra en Wilko Aardema zijn te vinden in het fotoalbum

En in het album van Henk Bergsma 

Een filmimpressie is hier te zien

 

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top