logo Olde Veste
Peter Pot trainer tweede team

Peter Pot trainer tweede team

Nieuwsbericht

Peter Pot, nu assistent-trainer van het eerste selectieteam van d’Olde Veste’54, wordt met ingang van het nieuwe seizoen trainer van het tweede team van deze vereniging. Dit team wordt nu getraind door Gerjan van der Hoogen, die aangaf graag een eerste team wil gaan trainen. Dat is hem gelukt: hij wordt de nieuwe hoofdtrainer van vv Beilen.

Peter Pot is blij met zijn aanstelling en de nieuwe stap in zijn trainerscarrière.‘Het was uiteindelijk de bedoeling dat ik op eigen benen zou komen te staan. Zeker nu je wat ervaring hebt opgedaan. De  assistent van Olde Veste 1 heeft een brede carrière achter de rug doordat hij bij SC Heerenveen, HZVV, vv Steenwijk, Flevo Boys en d’Olde Veste’54 speelde. ‘Ik heb nu oefenmeester drie en het is de bedoeling dat ik ook een trainingscursus (oefenmeester twee) ga doen’, vertelt Peter Pot die veel zin heeft in zijn nieuwe avontuur. ‘Jonge spelers vanuit de jeugd van d’Olde Veste’54 begeleiden in de stap naar het eerste elftal. Ze  hebben natuurlijk kennis kunnen maken met het voetballen op niveau, maar meestal komen ze fysiek wel iets te kort. Daarnaast komt er bij het senioren voetbal natuurlijk wat meer kijken. Daarin wil ik graag die spelers ondersteunen en voor mij is dit een geweldig leuke en interessante uitdaging.’

Dirk Gerrits van Bestuursgroep Technische Zaken is erg blij met het contract met Peter Pot. ‘We denken dat Peter de juiste man op de juiste plaats is. Hij heeft aan de hand van Arno in de afgelopen jaren de nodige ervaring opgedaan. Daarnaast beschikt hij over een zeer ruime voetbalervaring als voetballer en we denken dat deze combinatie hem sterk maakt in de rol als trainer van ons beloftenteam.’

Gerrits benadrukt dat d’Olde Veste’54 grote waarde hecht aan het tweede team. ‘Dit team is de kweekvijver voor onze eerste selectie. De normale weg moet zijn dat een speler vanuit de A-junioren doorstroomt naar het tweede team. Daarin één of twee jaar rijpt en vervolgens doorstroomt naar de eerste selectie. Alleen uitzonderlijke talenten maken in één keer de overstap naar de eerste selectie. Overstappen van de tweede naar de eerste selectie kan alleen maar als de afstand tussen beide teams niet te groot is.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerjan heeft in de afgelopen jaren hard aan gewerkt om deze afstand te verkleinen. We denken dat Peter kan voortborduren op het werk van Gerjan en nog meer de 1e en 2e selectie dicht naar elkaar kan brengen. De goede onderlinge relatie tussen Peter en Arno draagt hier natuurlijk ook aan bij.’

Daarnaast is d’Olde Veste’54 blij dat het iemand van binnen de vereniging, met toch een groot Olde Veste hart, als trainer voor het tweede heeft kunnen contracteren. ‘We
zijn blij dat we Peter hiermee een kans geven om zich door te ontwikkelen. Het is voor Arno jammer dat één van zijn belangrijkste stafleden wegvalt, maar we zijn hard op zoek om hier een goede vervanger voor te vinden’, licht Gerrits verder toe.

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top