logo Olde Veste
d’Olde Veste strijdend ten onder

d’Olde Veste strijdend ten onder

Nieuwsbericht

De nummer twee van de competitie, DTS’35 uit Ede, kwam afgelopen zaterdag op bezoek op Sportpark Parallelweg. De mannen van trainer Eric Speelziek zijn volop in de race voor het kampioenschap en waren gebrand op een overwinning. Het laatste geldt natuurlijk ook voor het eerste selectieteam van d’Olde Veste. Na negentig minuten gespeeld te hebben, was het echter DTS dat de volle buit pakte: 1-2.

Door Maud Belder

Uitstekend spel DTS, prachtige goal Marne Bakker
De mannen van Arno Hoekstra begonnen onrustig aan de wedstrijd. Dit kwam mede door het scherpe spel van hun tegenstander, die overal op het veld aanwezig was. Al na tien minuten maakte de spits uit Ede, Raoul Berends, de eerste goal vanaf de rand van het zestienmetergebied. DTS speelde erg goed, zette veel druk, had een hoog tempo in het spel en waren fysiek beter. D’Olde Veste liep achter de feiten aan. Na ruim een half uur spelen viel uit het niets toch de goal voor de Steenwijkers. Marne Bakker nam de voorzet van Sander Couperus prachtig op zijn slof en de bal belandde achter keeper Özkan Yilmaz.

Vlak voor rust komen de blauwgelen alsnog op een achterstand. DTS nam een vrije trap, die via Kevin de Vries bijna in het doel belandde. Richard Strijker redde in eerste instantie nog, maar matchwinner Ali Alkan kreeg zijn voet tegen het leer en de bal rolde het doel in.

Strijd
In de tweede helft verzette d’Olde Veste zich nog meer tegen de krachten van DTS, dat niet het niveau haalde van het eerste bedrijf. Beide ploegen kregen hier en daar mogelijkheden, maar tot echt hele grote kansen leek het niet te komen. Toch brak er een ‘Haags kwartiertje’ aan, want de Steenwijkers zetten meer druk en kwamen tot een aantal goede kansen die ze naar een mooi gelijkspel konden brengen. Maar de bal wilde het doel van keeper Yilmaz niet in, en zo bleef het bij de stand die bij rust al op het scorebord stond: 1-2 voor DTS. De ploeg uit Ede staat nu eerste, mede dankzij het verlies van SDV Barneveld afgelopen zaterdag.

Opvallend
Tijdens de warming-up blesseerde Jakko Veenstra zich, maar er is nog niet precies duidelijk wat er aan de hand is. Sander Couperus verving Veenstra.

Scoreverloop
11e minuut: Raoul Berends 0-1
35e minuut: Marne Bakker 1-1
45e +1 minuut: Ali Alkan 1-2

Volgende wedstrijd
Aankomende zaterdag, 14 april, speelt het eerste selectieteam een uitwedstrijd tegen SDV Barneveld.

Foto’s staan in het fotoalbum. 

Foto’s van Henk Bergsma

Hieronder het videoverslag van Mandemoltvprodukties:

 

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top