logo Olde Veste
Geslaagden voor cursus ‘Afwijkend gedrag’

Geslaagden voor cursus ‘Afwijkend gedrag’

Nieuwsbericht

Afgelopen woensdag slaagden de deelnemers van de cursus ‘afwijkend
gedrag’. Deze werd gegeven door de KNVB.

Voor een leider of trainer zijn de ervaringen soms wel eens wat minder, omdat er kinderen in het team kunnen zitten, die de sfeer negatief beïnvloeden. We spreken dan over “storend” gedrag. Hierbij kunnen we denken aan: pesten, slecht luisteren, agressiviteit, huilend gedrag, etc.

Belangrijk bij de sportuitoefening is dat iedereen er plezier aan beleeft en dat storend gedrag wordt beheerst, zowel voor het kind zelf als ook voor de vrijwilligers en natuurlijk de rest van het team. ‘d’Olde Veste’54 heeft de maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan en wij willen graag alle kinderen een plaats geven in onze grote club. Mogelijk lukt het niet altijd, maar behoud van plezier (en dus van de kinderen voor onze voetbalsport) vinden wij belangrijk’, aldus Annet Wiersema, één van de initiatiefnemers van deze cursus.

De achtergronden van het storende gedrag kunnen divers zijn, zo bleek tijdens de cursus. Achterliggende redenen kunnen liggen in de thuissituatie, op school of in andere situatie, maar ook specifieke stoornissen zoals autisme, ADHD, etc. De cursus richtte zich op 2 invalshoeken, namelijk gedrags- en omgevingsbeïnvloeding. Naast aandacht voor de problematiek van het kind zelf, komen ook de medespelers aan bod en de structuur van de club, zoals die aangeboden wordt aan de kinderen.

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top