logo Olde Veste
Deel 17 In The Picture: Paul Hilbink

Deel 17 In The Picture: Paul Hilbink

Nieuwsbericht

In de laatste aflevering van In The Picture dit seizoen komt een 22-jarige verdediger aan het woord, die vertrekt bij d’Olde Veste. Een keuze die niet makkelijk voor hem was, maar misschien wel het beste. Hij vertelt ons waarom hij weggaat bij de club, hoe hij zichzelf omschrijft en wat hij later wil bereiken in zijn leven. Maak kennis met Paul Hilbink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ik zal het missen hier. Het wordt nog lastig om zo’n mooie club als d’Olde Veste te vinden.”

 

Naam: Paul Hilbink
Leeftijd: 22 jaar
Geboren in: Tuk
Woont in: Groningen
Opleiding: Sportmanagement
Werkt bij: De Grachthof in Giethoorn
D’Olde Veste’54 sinds: “Ik speel sinds mijn vijfde bij d’Olde Veste, met een onderbreking van twee jaar. Vier jaar geleden heb ik twee seizoenen bij Forward in Groningen gespeeld, in verband met de reistijd.”
Positie: Verdediger
Mooiste voetbalclub: “d’Olde Veste en Ajax.”
Beste film: Art of Flight
Beste muziek: “Ik luister echt van alles. Als ik alleen in mijn kamer zit, dan zet ik het liefst keihard technomuziek aan.”
Favoriete vakantiebestemming: “In de winter gaan we altijd naar Oostenrijk om te skiën en snowboarden. Ik heb er ook wel eens lesgegeven aan een skiklas, dat is echt gaaf. Zomers ga ik graag naar Italië, lekker ontspannen.”


Kan je jezelf omschrijven?
“Ik ben een sociaal persoon en hou van gezelligheid met vrienden. Ook ben ik oprecht, ik zeg makkelijk wat ik denk, draai er niet omheen. Ik loop confrontaties niet uit de weg, al ligt dat bij mensen die verder van mij afstaan wel anders dan bij vrienden. Bij vrienden zal ik veel sneller open kaart spelen en zeggen wat er speelt. Verder ben ik vrij vrolijk en positief ingesteld.
Als voetballer heb ik inzicht in het spel, ben rustig aan de bal, beheers de techniek en in luchtduels redelijk sterk. Aanvallend ben ik iets minder.”

Waarvan word jij het gelukkigst?
“Ik kan van heel veel dingen gelukkig worden. Als ik samen met vrienden op de bank voetbal kijk, lekker en gezellig eten met mensen en natuurlijk als ik zelf aan het voetballen ben. Nu ben ik gelukkig omdat ik genoeg punten voor mijn studie heb gehaald, haha. Eindelijk..”

Kan je wat over je gezin vertellen?
“Tot mijn zeventiende heb ik thuis gewoond bij mijn ouders en zus Edith. Met mijn zus heb ik een hele goede band, we kunnen goed met elkaar praten. Ze woont al een tijdje in Amsterdam, waardoor het lastig wordt om vaak contact te hebben. Mijn vader kijkt bij elke wedstrijd van d’Olde Veste.”

Wat is voor jou het belangrijkste in je leven?
“Voetbal, omdat het mijn passie is. Vrienden zijn belangrijk voor me, omdat ik het gezellig met ze heb, dingen met ze kan delen en altijd bij hen terecht kan. Dat geldt ook voor mijn ouders en zus.”

Wat zou je graag willen bereiken in je leven?
“Een leuk gezin met twee kinderen, een jongen en een meisje. Samen met mijn zoontje voetballen, dat zie ik wel zitten. Verder wil ik een leuke en goede baan, maar bovenal wil ik gelukkig worden. Ik zal altijd alles eruit halen wat erin zit.”

Op de valreep heb je bekend gemaakt dat je de club gaat verlaten. Kan je ons vertellen waarom?
“Pff, ik kan je zeggen dat dit een van de moeilijkste keuzes is die ik ooit heb gemaakt. Ik weet nog steeds niet of ik er wel blij mee ben.. De afgelopen week heb ik nauwelijks geslapen. Is dit het verstandigst? Hoe ga ik dit aan het team vertellen? Dat soort vragen speelden door mijn hoofd, maar uiteindelijk heb ik een keuze gemaakt. Ik wil mijn studie afmaken en een trainingscursus gaan doen. Dat kost me veel tijd, waardoor het lastig wordt om steeds heen en weer te reizen. Bovendien moet mijn focus nu echt op de studie liggen. Maar goed, ik zal het echt missen hier. Het zal lastig worden om zo’n mooie club zoals d’Olde Veste te vinden..”

Wat is jouw mooiste Olde Veste moment?
“Dit hele seizoen was geweldig. Elke training en elke wedstrijd samen met m’n vrienden voetballen en heel veel lachen, fantastisch! En het kampioenschap met de A1, Folkwin en Arend als leiding, was natuurlijk een groot feest.”

Paul was de laatste speler van het eerste team die Maud Belder dit seizoen geïnterviewd heeft. Volgend seizoen komen de andere spelers en stafleden, inclusief de nieuwe aanwinsten, aan bod.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top