logo Olde Veste
d’Olde Veste’54 sluit seizoen winnend af

d’Olde Veste’54 sluit seizoen winnend af

Nieuwsbericht

STEENWIJK – De zon scheen afgelopen zaterdag gewillig in Kampen, waar d’Olde Veste op bezoek ging bij de plaatselijke DOS. Supporters waren in grote mate aanwezig, terwijl er voor beide clubs niets meer op het spel stond. Alle ingrediënten waren present voor een mooie wedstrijd. Helaas was de ontmoeting tussen de teams niet boeiend, maar de Steenwijkers wonnen wel met 0-3.

Door Maud Belder

Ontspannen
De sfeer was ontspannen in de bus richting Kampen; voor de jongens van het eerste selectieteam was het seizoen eigenlijk al gespeeld. Maar gretig als altijd wilden ze wel de overwinning binnenhalen, om zo het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. Op het mooie hoofdveld van Sportpark de Maten, waar de muziek uit de luidsprekers schalde, begonnen de pupillen van Arno Hoekstra aan de warming-up. Op de relaxte gezichten van de spelers was het plezier en de gretigheid af te lezen.

Voortvarend begin
De wedstrijd begon voortvarend: na drie minuten gespeeld te hebben, probeerde de naar VVK vertrekkende Sander Couperus de bal via een omhaal het doel in te krijgen. Niet veel later belandde een corner van debutant Swen Kruisweg in het zijnet. Ook Marne Bakker kwam dichtbij de openingsgoal, maar hij wist eveneens het doelpunt niet te maken.
Aan de andere kant kwam er een levensgrote kans voor de voorsprong, omdat scheidsrechter Heusschen DOS een strafschop toekende. Rob Stam maakte een overtreding op zijn directe tegenstander en zag dat bestraft worden. Dennis Diender schoot de bal echter tegen de binnenkant van de paal, waardoor d’Olde Veste goed weg kwam. Uiteindelijk waren het de blauwgelen die op voorsprong kwamen door een intikkertje van Sander Couperus. Swen Kruisweg schoot in eerste instantie, maar keeper Bas van de Vegt wist zijn inzet te keren. Couperus was er snel bij en bracht de Steenwijkers op een 0-1 voorsprong.

Saillant detail
In de tweede helft begon de thuisploeg scherp, wat resulteerde in een handjevol kansen. De zwartgelen wisten er echter geen een te benutten, in tegenstelling tot hun tegenstander. Na ruim een half uur gespeeld te hebben in het tweede bedrijf verdubbelde Friso Bakker de voorsprong voor d’Olde Veste. Niet veel later maakte Gossen Smit uit een strafschop de 0-3. Saillant detail: Martijn Strijker en Smit wilden allebei de penalty nemen, maar kwamen er niet uit wie vanaf 11 meter mocht scoren. Door middel van ‘steen, papier, schaar’ was het Smit die uiteindelijk achter de bal stond. De krullenbol, die afscheid neemt van de club, ontving van leidsman Heusschen nog wel een rode kaart wegens natrappen. Onder luid applaus verliet hij het veld.

‘Dit was het dan..’
Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam er een einde aan het seizoen 2011/2012 voor d’Olde Veste’54. De selectie heeft laten zien een aanwinst te zijn voor de Eerste Klasse D Oost, al was het niet altijd even makkelijk. Voor Jan Bult, Jakko Veenstra, Paul Hilbink, Kevin de Vries, Sander Couperus, Wilko Vroege en Gossen Smit was het (voorlopig) de laatste keer dat ze met de hoofdmacht van d’Olde Veste op pad waren. “Vanochtend dacht ik: dit is de laatste keer dat ik mijn trainingspak aantrek,” lachte Bult. “Tsja, dit was het dan..”

Opstelling:
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Paul Hilbink, Rein Werumeus Buning (46. Bas Flobbe), Rob Stam, Erwin van Luik.
Middenveld: Swen Kruisweg (46. Gossen Smit), Friso Bakker, Martijn Strijker.
Aanval: Tim Grasmeijer, Marne Bakker, Sander Couperus (69. Yannick Kattenberg).

Bedankt!
Het eerste elftal bedankt u voor alle support tijdens dit seizoen. We hopen u volgend seizoen weer terug te zien langs de lijn!

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum.

 

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top