logo Olde Veste
d’Olde Veste’54 wint overtuigend van ESC

d’Olde Veste’54 wint overtuigend van ESC

Nieuwsbericht

STEENWIJK – Het eerste elftal heeft de laatste thuiswedstrijd van de competitie gewonnen. De jongens van trainer Arno Hoekstra rolden hun tegenstander uit Elburg met 5-2 op. Voor de blauwgelen stond er niets meer op het spel, maar dat was niet te merken. “Ik heb tegen de jongens gezegd dat ze het publiek moesten vermaken,” vertelde Hoekstra voorafgaand aan de wedstrijd.

Door Maud Belder

Kansen
Vanaf het begin werd duidelijk dat de voetballers van d’Olde Veste hun supporters een mooie voetbalmiddag wilden voorschotelen. Direct na de aftrap voetbalden ze veel naar voren, wat resulteerde in een hele rits kansen. Door goed voorbereidend werk van Tim Grasmeijer en Gossen Smit ontstond er, na nauwelijks vijf minuten gespeeld te hebben, de eerste mogelijkheid. Ook Marne Bakker, Yannick Kattenberg en Kevin de Vries waren dichtbij het eerste doelpunt voor de Steenwijkers, maar de jongens misten net de finesse en het geluk in de afronding. De Elburger Sportclub kwam een drietal keer dichtbij de voorsprong. Twee keer door middel van een counter en een keer door een miscommunicatie tussen Martijn Strijker en Rein Werumeus Buning. Bert Jan Kragt vergat echter de bal achter Richard Strijker te schieten, waardoor d’Olde Veste goed weg kwam.

Doelpunten
Na bijna een half uur spelen was het Wilko Vroege, een van de spelers die na dit seizoen vertrekt, die de goal wél wist te maken. Met een prachtig schot legde hij de bal in het doel van de tegenstander. Niet veel later verdubbelde de eveneens vertrekkende Gossen Smit de voorsprong, door een combinatie met Tim Grasmeijer goed af te ronden. Vlak voor rust maakte Grasmeijer zelf de 3-0, waardoor de pupillen van Hoekstra het eerste bedrijf makkelijk konden uitspelen.

Nauwelijks een minuut na het beginsignaal in de tweede helft van scheidsrechter Wijbenga, die een zeer goede wedstrijd floot, kwam ESC terug in de wedstrijd. Robbert van Schie werkte de bal achter Richard Strijker: 3-1. De blauwgelen gaven veel ruimte weg, waardoor hun tegenstander meer en meer kon voetballen. Toch kreeg d’Olde Veste een aantal kansen met Rein Werumeus Buning, Wilko Vroege, Tim Grasmeijer, Sander Couperus en Marne Bakker. In de 73e minuut wist die laatste met een knap schoot keeper Koornburg te passeren en de stand op 4-1 te brengen. Tien minuten later maakte Remco Timmer voor ESC de 4-2, maar het mocht niet meer baten voor zijn team. Tegen het einde van de wedstrijd ging Friso Bakker op avontuur en zorgde zo met een fantastische solo voor de assist aan Marne Bakker, die de vijfde goal maakte voor de Steenwijkers. Een mooie, overtuigende overwinning voor het eerste selectieteam!

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Martijn Strijker, Kevin de Vries, Rein Werumeus Buning, Erwin van Luik (69. Rob Stam).
Middenveld: Friso Bakker, Gossen Smit (78. Paul Hilbink), Yannick Kattenberg.
Aanval: Wilko Vroege (70. Sander Couperus), Marne Bakker, Tim Grasmeijer.

Donderdag 10 mei: d’Olde Veste – FC Zwolle
Aankomende donderdag speelt het eerste selectieteam tegen de kampioen van de Jupiler Leauge. Een prachtig affiche, we hopen dat u allen aanwezig bent! Tevens zal die avond afscheid worden genomen van een aantal spelers en stafleden.

Laatste competitiewedstrijd
Volgende week zaterdag 12 mei speelt het eerste selectieteam haar laatste wedstrijd van het seizoen. De jongens reizen met de Olde Veste Expres af naar Kampen, waar ze tegen de plaatselijke DOS spelen.

Foto’s van Jacob Westra staan in het fotoalbum.

Foto’s van Henk Bergsma

 

Hieronder het videoverslag van Mandemoltvproducties:

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top