logo Olde Veste
“Hopelijk is mijn ervaring van toegevoegde waarde voor de selectie”

“Hopelijk is mijn ervaring van toegevoegde waarde voor de selectie”

Nieuwsbericht

Met zijn 29 jaar is Menno van Dam de oudste speler van het eerste elftal. Hij brengt niet alleen veel kwaliteit mee naar d’Olde Veste’54, hij bezit ook de nodige ervaring met en kennis over voetbal. Via Heerenveen, Cambuur Leeuwarden, BV Veendam, Harkemase Boys, het Duitse Eintracht Nordhorn, Cambuur Leeuwarden en MSC is Menno terecht gekomen bij onze club als speler. Vorig seizoen was hij al, net als dit seizoen, actief als trainer van de B1 van d’Olde Veste. Maak verder kennis met deze voetballer in hart en nieren.

Allergrootste hobby
Menno woont in Heerenveen, samen met zijn vriendin en hun twee kinderen Delano en Valente van zes maanden. Hij werkt als activiteitenbegeleider in een TBS-kliniek en bij de KNVB bekleedt hij de functie van talententrainer voor kinderen tussen de 12 en 16 jaar. “Ik vind het mooi om het maximale talent uit de talenten die ik train te halen.” Menno is dagelijks bezig met voetbal, wat aangeeft dat het spelletje een grote rol speelt in zijn leven. “Absoluut, het is het een na mooiste in mijn leven,” lacht hij. “Ik houd ervan, voetbal is mijn allergrootste hobby. Wel jammer dat de voetbalwereld een onzekere wereld is. Je bent altijd afhankelijk van je prestaties.”

Ervaring
Na vier jaar bij MSC maakte Menno afgelopen zomer de overstap naar d’Olde Veste. Door zijn werkzaamheden als trainer is dat een logische keus, maar ik ben benieuwd welke redenen nog meer mee spelen. “Ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Het sportieve plaatje bij d’Olde Veste lijkt me interessant genoeg om deel te nemen aan de ontwikkelingen van deze club: promoveren naar de Hoofdklasse,” vertelt de middenvelder. “En op zondag wil ik graag bij mijn kids zijn, dat miste ik erg.” Dat Menno geen slechte voetballer is, weet iedereen langzamerhand wel. Welke kwaliteiten denkt de nummer 8 van onze hoofdmacht toe te voegen aan de selectie? “Het is voor iedereen wel duidelijk dat mijn loopvermogen niet mijn sterkste kant is,” grapt hij. “Maar ik ben technisch, kan goed het overzicht bewaren op het veld, heb een goede pass en redelijk veel ervaring. Ik hoop dat mijn ervaring voor toegevoegde waarde kan zijn.”

Papa
Eerder in het interview geeft Menno aan dat voetbal het een na mooiste in zijn leven is. Dit maakt me nieuwsgierig; wat is dan het allermooiste in zijn leven? “Dat zijn mijn twee kids,” glimlacht hij. “Ik ben zo gelukkig als ik bij hen ben. Als ik thuiskom, terug van een training, en ik zie die twee jongens naar me lachen.. Fantastisch! Mijn doel in het leven draait om hen: ik wil een goede vader zijn. Ik ben iemand die zich snel verantwoordelijk voelt, dus ik wil mijn gezin goed kunnen onderhouden.”

Als persoon kenmerkt Menno zich dus als een verantwoordelijke vader, maar geef toe: wij kennen hem ook anders..! “Ik kan inderdaad heel goed ouwehoeren, haha. Ik houd van gezelligheid,” zegt de 29-jarige. “Maar ik kan ook goed luisteren naar anderen, durf mijn mening duidelijk te geven en ben erg ambitieus. Dat laatste pas ik graag toe in de B1 en het eerste van d’Olde Veste. Ik ben altijd mezelf, dat is belangrijk!”

Dromen
Hij voetbalde al in het buitenland, heeft twee goede banen en een mooi gezin. Wat wil een mens nog meer? “Zo hoog mogelijk in het trainerschap komen,” zegt Menno. “Steeds een treetje hoger op de ladder komen en dan zien waar ik eindig. Maar ik ben niet echt een dromer, ik zoek meer de uitdaging in het hier en nu.” Daarmee doelt hij onder andere op het seizoen met de hoofdmacht van onze club. “Daarover durf ik te zeggen dat we grote kans hebben om te promoveren. We nemen de ervaring mee die vorig jaar is opgedaan in Oost en we hebben de neus allemaal dezelfde kant op. We gaan er als team voor, dat is al een grote stap in de goede richting.”

Menno passt de bal door naar Peter Gjaltema.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top