logo Olde Veste
Emmen in laatste minuut naast d’Olde Veste

Emmen in laatste minuut naast d’Olde Veste

Nieuwsbericht

STEENWIJK – In bijna tropische temperaturen voetballen, niemand doet het graag. Toch moest het eerste selectieteam van d’Olde Veste’54 afgelopen zaterdag in de extreme warmte aantreden tegen v.v. Emmen 1. Beide ploegen speelden hun eerste bekerwedstrijd, waarin d’Olde Veste paar minuten voor tijd de beste papieren had. De blauwgelen gaven echter een 2-1 voorsprong weg, waardoor de stand alsnog gelijk werd.

Maud Belder

Hitte
“Wat verwacht je van de wedstrijd?” “Pff, dat het warm wordt, dus erg zwaar,” zei vleugelaanvaller Clint Kruisweg voor de aftrap. Hij kreeg gelijk, beide partijen hadden erg veel last van de weersomstandigheden. Maar er moest gevoetbald worden, al was er af en toe een drinkpauze waar de mannen op het veld dankbaar gebruik van maakten.

De eerste twintig minuten ging het spel gelijk op. Martijn Strijker en Clint Kruisweg zorgden aan de linkerkant voor enig gevaar en bij Emmen bracht Gianluca Caria de Steenwijkse verdediging vaak onder druk. Na 25 minuten spelen was hij het die de eerste goal van de wedstrijd maakte. Met een prachtig afstandsschot snoerde hij de blauwgelen de mond en bracht hij Emmen op een 0-1 voorsprong. De Steenwijkers deden direct iets terug: Kruisweg wist een goede voorzet bij Tim Grasmeijer te brengen, maar hij kon net niet bij de bal. De Drentenaren waren net iets scherper dan d’Olde Veste, maar ook zij wisten een aantal grote kansen niet te benutten.

Meer dreiging
In de eerste helft speelde d’Olde Veste zeker niet slecht, maar miste het wat scherpte. In het tweede bedrijf was daar nagenoeg niets meer van terug te zien. De ploeg van trainer Arno Hoekstra begon uitstekend met een aantal goede kansen voor de ingevallen Edwin Maters, Rein Werumeus Buning en nieuwkomers Leon Kerstma en Jan van Benthem. Uiteindelijk wist Maters de bal met een prachtige lob over de Emmense keeper heen te krijgen en bracht hij d’Olde Veste terug in de wedstrijd.

Edwin Maters bereidt zijn goal voor.

De 18-jarige nieuwkomer en invaller Brian van der Zweerde zorgde met zijn gevaarlijke acties voor meer dreiging, hetzelfde gold voor een andere nieuweling, Menno van Dam. Met zijn gave traptechniek zorgde hij voor veel dreigende corners, maar de combinatie Van Dam – Werumeus Buning lukte steeds net niet. Tot tien minuten voor tijd. Van Dam nam wederom een perfecte corner, waarna Werumeus Buning prachtig de 2-1 binnenkopte. Grasmeijer had kansen op de beslissende goal, maar wist die niet te benutten, waar Rean Bolk (Emmen) dat wel deed. Totaal vrijstaand schoot hij in blessuretijd de bal vanaf 18 meter achter keeper Tom Holleboom. Daarmee kwam de wedstrijd aan zijn einde.

‘Zuur’
“Ik ben tevreden met het spel, we speelden de eerste helft ook niet heel slecht,” meende Hoekstra na afloop van de partij. “Het is gewoon volstrekt onnodig dat we in de laatste minuut nog een tegengoal moeten incasseren.” Ook Martijn Strijker vindt dat d’Olde Veste niet slecht heeft gespeeld. “We konden goed druk zetten en wisten veel kansen te creëren. Het is zuur dat we geen drie punten pakken vandaag,” aldus de verdediger.

Opstelling
Doel: Tom Holleboom
Verdediging: Martijn Strijker, Erwin van Luik ©, Rein Werumeus Buning en Wouter Bult (46. Friso Bakker).
Middenveld: Stefan Koppers (63. Brian van der Zweerde), Leon Kerstma en Menno van Dam.
Aanval: Clint Kruisweg (46. Edwin Maters), Jan van Benthem en Tim Grasmeijer.

Volgende wedstrijd
Dinsdag 21augustius om 18:45 uur speelt d’Olde Veste 1 de tweede bekerwedstrijd, ditmaal tegen LTC 1. Deze zal plaatsvinden in Assen, thuishaven van de tegenstander.

Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Jacob Westra
Bekijk hier het videoverslag van Mande Mol TV-producties.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top