logo Olde Veste
Teleurstellend d’Olde Veste lijdt tweede nederlaag van seizoen

Teleurstellend d’Olde Veste lijdt tweede nederlaag van seizoen

Nieuwsbericht

ASSEN/STEENWIJK – “We moeten dit bij onszelf zoeken,” luidde de conclusie van coach Arno Hoekstra na afloop van de verloren wedstrijd tegen LTC. Hij zag zijn pupillen niet het juiste strijdplan uitvoeren en dat ze het moeilijk hadden tegen de groenwitten uit Assen. Lange tijd leek het echter een terechte 0-0 te blijven, tot de laatste minuut van de wedstrijd inging..

Maud Belder

Met de paraplu’s in aanslag zochten de weinige toeschouwers een plekje langs het veld. “Hopen op een puntje, mannen,” zei een Assense supporter tegen zijn medesupporters. Hij keek naar de lucht, die aardig donker was geworden, klapte zijn paraplu uit, kuchte en keek naar de voetballers die het veld oprenden: het kon beginnen.

Onrustig
Zoals aan hun stand verplicht, begonnen de spelers van d’Olde Veste sterker aan de wedstrijd dan hun tegenstander en kreeg het vrijwel direct een grote kans. Keeper Jelle van der Veen had moeite met de vrije trap van Menno van Dam, maar Stefan Koppers kon net niet bij de bal. De blauwgelen hadden op eigen helft geen last van druk; LTC zat op het middenveld er pas kort op. In de onrustige wedstrijd had d’Olde Veste het eerste kwartier de overhand, maar daarna kantelde het en werden de ploegen meer gelijkwaardig. Grote kansen creëerden beide teams niet, al hadden ze wel af en toe een kleine mogelijkheid. Zo gingen kopballen van Jarno Buist (LTC) en Marne Bakker ruim over en een schot van diezelfde Bakker spatte uiteen op de vuisten van Van der Veen.

Weinig verandering
Het spelbeeld veranderde nagenoeg niet in de tweede helft. LTC speelde voor een punt en d’Olde Veste wilde winnen, al was dat op het veld nauwelijks terug te zien. Wel waren het de Steenwijkers die wat kleine mogelijkheden creëerden, maar het schot van Brian van der Zweerde ging voorlangs, een combinatie tussen Tim Grasmeijer en Edwin Maters kon niet worden afgewerkt en Stefan Koppers kopte uit een vrije trap van Menno van Dam de bal wederom over het doel van Van der Veen.

‘Koppies erbij!’
In de negentigste minuut zorgde de combinatie Menno van Dam (vrije trap) – Rein Werumeus Buning (kopbal) voor gejuich in het kamp van d’Olde Veste. Dit was echter van korte duur, want grensrechter J. Warners keurde het doelpunt af wegens buitenspel. De scheidsrechter, die de goal in eerste instantie goedkeurde, ging verhaal halen bij Warners en was het daarna met zijn assistent eens. d’Olde Veste was woest, maar er moest nog gespeeld worden. “Ik zei nog tegen de jongens: het is nog niet voorbij! Wij kunnen nog scoren, maar zij ook. Koppies erbij! Tsja, dat lukte niet,” verzuchtte Arno Hoekstra na afloop. In een moment van onoplettendheid, de verdediging van de Steenwijkers stond voor de bal, kwam David Modderman een op een te staan met Erwin van Luik. Van Luik had niet genoeg snelheid om Modderman bij te houden, waardoor de LTC’er alleen nog af moest rekenen met Richard Strijker. De keeper stond erg ver uit zijn doel, Modderman omspeelde hem makkelijk en schoot de bal keurig in de netten. De thuisploeg vierde de overwinning als een kampioenschap: hopen op een puntje, maar uiteindelijk een overwinning binnenslepen!

‘Afspraken niet nagekomen’
De teleurstelling was enorm groot bij de blauwgelen. Met de nederlaag is er een forse achterstand van maar liefst negen punten op koploper Viboa en zakte de ploeg naar de vierde plek op de ranglijst. Dit waren echter niet de enige redenen dat Hoekstra teleurgesteld was. “We waren goed voorbereid, maar zijn onze afspraken niet nagekomen. Dan moet je kritisch zijn en niet de fouten bij anderen zoeken,” meende de oefenmeester. “Zoek die juist bij jezelf, we hebben gewoon niet goed gespeeld.”

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Rob Stam (66. Erwin van Luik), Rein Werumeus Buning, Menno van Dam, Martijn Strijker.
Middenveld: Friso Bakker, Edwin Maters ©, Stefan Koppers.
Aanval: Brian van der Zweerde (62. Jan van Benthem), Marne Bakker, Tim Grasmeijer (66. Yannick Kattenberg).

Kaarten
Menno van Dam: geel

Foto’s van Jacob Westra

Bekerwedstrijd
Aankomende zaterdag is er geen competitevoetbal voor d’Olde Veste 1. Het team speelt tegen vijfdeklasser SV TWEDO voor de beker. De wedstrijd wordt gespeeld in Nieuw-Amsterdam, de thuishaven van TWEDO. Aanvang: 14:30 uur.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top