logo Olde Veste
Damesselectie volgt Strength & Conditioning training

Damesselectie volgt Strength & Conditioning training

Nieuwsbericht

Vorige week heeft de Damesselectie van Olde Veste onder leiding van Jan Willem Koopman in het Racket Centrum Steenwijk een Strength & Conditioning training gevolgd.

Jan Willem Koopman, onder andere conditietrainer bij de tennisbond (KNLTB) en bondscoach van het nationale dames squashteam (SBN) vertelt: “In het moderne voetbal wordt veel gevraagd van de spelers. Je moet goed kunnen bewegen, snel en sterk zijn en beschikken over diverse vormen van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen.

Ook de verschillende ondergronden doen ongemerkt een aanslag op het fysieke. Dit is op alle niveaus belangrijk. Helaas wordt er niet altijd voldoende aandacht aan besteed, met als gevolg onnodige blessures. Waar het natuurlijk vooral omgaat is dat je selectie op een dusdanig nivo komt en blijft, dat ze optimaal kunnen presteren en het beste uit zichzelf naar boven weten te halen.”

Trainster Sandra Lampe heeft contact gezocht met Jan Willem, omdat ze tijdens trainingen en wedstrijden verschillende problemen zag. “Ik zie wel wanneer meiden niet goed lopen, verkeerd schieten en dergelijke, maar kan het niet goed benoemen. Jan Willem kan dit wel en ook aangeven hoe en met welke oefeningen je dit kunt verbeteren, aan- of afleren enzovoort. Heel interessant.”

Het team trainde twee uur en doorliep daarbij diverse onderdelen voor verschillende doeleinden. De focus lag voornamelijk op goede balans ( zwaartepunt in je lijf met lopen/sprinten) en de balans in de sterkte van je benen, armen enzovoort. Tussendoor kregen de dames ook nog een piepjestest en volgens Sandra een ‘killing 5x5x5’.

“Met de damesselectie van Olde Veste zijn we in een aantal bijeenkomsten bezig om een basis aan te reiken waar ze de rest van het seizoen profijt van zullen hebben” vervolgt Jan Willem.

“De trainers kunnen delen van de bewegingsvaardigheid training en aanpak gaan gebruiken in hun voetbaltrainingen. Daarnaast kunnen spelers beter werken aan hun herstel mochten ze toch geblesseerd raken. Op 15 november is de volgende sessie bij Racket Centrum Steenwijk.”

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top