logo Olde Veste
F1 pakt koppositie

F1 pakt koppositie

Nieuwsbericht

Leeuwarden – F1 reisde zaterdag 10-11 af naar Leeuwarden voor de topper tegen medekoploper Frisia F1. We waren gewaarschuwd: Frisia had Sneek met 13-2 opgerold en kreeg in vier wedstrijden slechts twee goals tegen. Dit moest een goed team zijn.

Dat bleek ook wel, vooral in de eerste helft. Frisia passt goed, heeft weinig zwakke punten en speelt met technisch vrij goede spelertjes. En een beheerste trainer, dat zien we wel eens anders. Wat zette Olde Veste, onder leiding van Stefan Moes, daar tegenover? Snelheid, goed overnemen in de verdediging, weinig foutjes maken en een heel beste keeper. Onze Sebastiaan moet zaterdagochtend zijn opgestaan met het idee: ik ransel vandaag alles uit mijn doel. De verdediging doet het ook goed. We geven weinig weg, waar we in eerdere wedstrijden nog kwetsbaar waren. Liam, Jochum en Roman belopen het goed en als het gevaarlijk wordt, aarzelen ze niet de bal over de zijlijn te spelen.

Na pakweg acht minuten speelt Yvar met zijn bekende linker door het midden Duco aan, en die gaat ervandoor. Oog in oog met de goed uitlopende keeper schuift hij de bal net naast.

Frisia speelt vooral goed op het middenveld, maar voorin kan het Olde Veste niet uitspelen. Het meeste gevaar komt uit hun corners, maar onze corners zijn ook niet ongevaarlijk.

Verrassing
We halen de rust met 0-0. Dat was Frisia nog niet eerder overkomen. In de rust zette Stefan de zaken nog eens op een rij. Het gaat goed, nu doorzetten. Wat beter moet: onze schoten hebben te weinig gevaar gesticht, de keeper is te weinig uitgetest. In de tweede helft zet Stefan Melvin op de spitspositie, om de ruimte achter de verdediging op te zoeken. Frisia verdedigt veel op één lijn. Als de Friezen aanvallen, staat die verdediging vrij ver naar voren. Het is daardoor lastig spelen op het middenveld, maar achter de verdediging ligt ruimte. Tijd voor de counter dus!

Goal!
Halverwege de tweede helft is het zover. De snelle Melvin brengt de meegereisde Steenwijker ouders op de banken. Hij krijgt de bal van achter aangespeeld, sprint weg en komt alleen op de uitlopende keeper af. Die passeert hij links. Dan moet hij nog een flink sprintje trekken om de wegrollende bal met zijn linkervoet in de goal te tikken. 0-1!

Spanning
Spannende minuten volgen, want Frisia zet nog een tandje bij. Olde Veste geeft echter geen kik. En als de bal wel eens langs een verdediger schiet, staat Sebastiaan pal. Hij duikt en grijpt en maakt geen enkele fout. We werden zelfs nog gevaarlijk op de counter. Via Jordin en Duco komt de bal in de voeten van de vrijstaande Twan op rechts.  Hij haalt uit maar schiet tegen de keeper aan. De rebound gaat net naast. Bijna 0-2!

Met nog een paar minuten te spelen volgen hachelijke momenten voor de Steenwijker goal. Frisia haalt een paar keer goed uit, maar de verdediging maakt weer geen fout en Sebastiaan al helemaal niet. De scheidsrechter fluit af, de spelers van Frisia kunnen het bijna niet geloven: niet gescoord en verloren!

Olde Veste F1 is nu alleen koploper. Komende weken moet het de kop erbij houden, want tegen op papier mindere tegenstanders pleegt het minder geconcentreerd te spelen, ondanks waarschuwingen van Stefan. Volgende week beginnen we weer met 0-0.
Maar wat was het leuk, daar in Leeuwarden!

Anne Maarten Bruins

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top