logo Olde Veste
‘Steenwijks kwartiertje’ zorgt voor overwinning d’Olde Veste

‘Steenwijks kwartiertje’ zorgt voor overwinning d’Olde Veste

Nieuwsbericht

Het eerste elftal van d’Olde Veste’54 boekte afgelopen zaterdag een simpele en mooie overwinning tegen CVVB. De ploeg van Arno Hoekstra liet met name in het eerste half uur prima voetbal zien en bracht na negentig minuten spelen de stand op 5-1.

Maud Belder

Flitsend
Gewapend met sjaals, handschoenen en paraplu liepen de supporters naar het hoofdveld van Sportpark Parallelweg. Terwijl de meeste toeschouwers nog naar een geschikte plek zochten, stonden de spelers van d’Olde Veste al juichend bij elkaar. Nog niet eens een minuut gespeeld, maar Edwin Maters kende geen genade: met een prima schot bracht hij zijn team al snel op voorsprong. Twee minuten later kaatste de bal van Maters’ been naar Marne Bakker, die de bal koeltjes achter keeper Richard Gerdes werkte en zo de voorsprong al snel uitbreidde. Tot overmaat van ramp voor CVVB scoorde Bakker na iets meer dan een kwartier spelen ook al de derde goal van de wedstrijd.

De jongens van Hoekstra speelden veel frisser, scherper en feller dan de afgelopen wedstrijden. Prachtige verdedigende acties van onder andere Martijn Strijker, Menno van Dam en Erwin van Luik deden de supporters applaudisseren. Maar ook mooie passes van Friso Bakker, Stefan Koppers en Yannick Kattenberg werden gecomplimenteerd.

Vals
Een flitsende start voor d’Olde Veste, maar een valse start voor de gasten. “Voorafgaand zag ik vandaag zeker kansen en we hebben het laatste kwartier van de eerste helft in balbezit ook aardig gevoetbald,” vertelde CVVB-trainer Hans van der Ploeg. “Maar we vergaten te verdedigen en dan krijg je doelpunten tegen.” CVVB kwam dankzij Soeratmin Venema tegen de rust aan nog wel op het scorebord.

Donkerrood
Met een 3-1 stand kon er nog van alles gebeuren, ware het niet dat de gebroeders Sander en Frank Roorda met rood door de goed leidende scheidsrechter Roel Wijma het veld uit werden gestuurd wegens respectievelijk praten en natrappen. Frank Roorda zei achteraf dat hij zich ‘liet gaan en heel goed weet wat voor gevolgen hieraan vastzitten’. Roorda trapte in de borstkas van Marne Bakker na een stevig duel tussen de twee voetballers.

Na de twee rode kaarten was de wedstrijd definitief gespeeld. d’Olde Veste kreeg vele kansen, maar het duurde even voordat de vierde goal op het scorebord kwam te staan. Jan van Benthem legde de bal breed op Tim Grasmeijer, die rustig de bal in de netten schoot: 4-1.

Yannick Kattenberg kreeg na een goede actie van Stefan Koppers aan de rechterkant ook een hele grote kans, maar de middenvelder raakte de bal verkeerd. Marne Bakker leek vervolgens wel het vijfde doelpunt te maken uit een vrije trap van Menno van Dam. De goal werd echter afgekeurd door de arbitrage. Drie daaropvolgende grote kansen kon d’Olde Veste ook niet benutten, maar vijf minuten voor tijd ging de bal er dan toch in! Een voorzet van Yannick Kattenberg kwam bij Jan van Benthem voor de voeten en de spits schoot hard op doel. Keeper Gerdes kon zijn inzet pareren, maar de rebound van Menno van Dam was er één teveel voor de doelman: 5-1!

‘Jammer van gemakzucht’
“Tevreden moet ik wel zijn met een 5-1 winst,” lachte Hoekstra. “Met name in het eerste half uur speelden we goed, maar daarna worden we gemakzuchtig en gaan we onverzorgder voetballen. Dat is jammer. Toch konden we de wedstrijd goed uitspelen.” Over het spel van CVVB zei de oefenmeester: “Ik vond dat zij veel harde en grove overtredingen maakten. Dat hoort niet thuis op een voetbalveld.”
Collega Hans van der Ploeg beaamde dit. “We hebben ons vandaag van een hele negatieve kant laten zien. Een collectieve wanprestatie is het, meer kan ik er niet van maken.”

Opstelling
Doel: Richard Strijker
Verdediging: Erwin van Luik ©, Rein Werumeus Buning (63. Paul Hilbink), Menno van Dam, Martijn Strijker.
Middenveld: Friso Bakker, Stefan Koppers, Yannick Kattenberg.
Aanval: Brian van der Zweerde (58. Jan van Benthem), Marne Bakker, Edwin Maters (41. Tim Grasmeijer).

Scoreverloop
1e minuut: Edwin Maters 1-0
4e minuut: Marne Bakker 2-0
17e minuut: Marne Bakker 3-0
36e minuut: Soeratmin Venema 3-1
61e minuut: Tim Grasmeijer 4-1
85e minuut: Menno van Dam 5-1

Foto’s
Jacob Westra
Henk Bergsma

Hieronder het videoverslag van Video De Boer

LET OP: Thuiswedstrijd!
Aankomende zaterdag 17 november is er wederom een thuiswedstrijd voor de hoofdmacht. Tegenstander is dan Balk, dat op dit moment de elfde plek bezet. Heel graag tot dan!

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top