logo Olde Veste
Daphne Koster doet aftrap Minidivisie

Daphne Koster doet aftrap Minidivisie

Nieuwsbericht

Daphne Koster, aanvoerder van het Nederlands vrouwenteam doet de aftrap van de Meppeler Minidivisie (minipupillen) en geeft een presentatie over meidenvoetbal.

Daphne Koster (speelster van Ajax) komt 23 maart a.s. naar Meppel om de aftrap van de Minidivisie te doen. Zij is samen met Ronald de Boer ambassadeur van het Welpenvoetbal. Door hun inzet moet het Welpenvoetbal bij verenigingen, ouders en kinderen tot meer voetbalactiviteiten leiden voor 5 en 6 jarigen. Deze voetbalvorm is het afgelopen jaar sterk gegroeid dankzij de inspanningen die ING, de hoofdsponsor van het Nederlands elftal en de KNVB gezamenlijk hebben geleverd.

Om 11.00 uur doet Daphne Koster,op het hoofdveld van FC Meppel samen met een aantal  voetballers de aftrap. Het programma is een onderdeel van de voetbalmarathon, de 24 uurs actie bij FC Meppel dat weekend.

De kaderleden van de Bengels(FC Meppel), Kabouters(Alcides) en Ukkies (MSC) krijgen de komende maanden ondersteuning van Eddy Kuik (clubcoach KNVB) vanuit het brede programma “Nederland voetballand”, aangemoedigd door de ING. Met een speciaal materialenpakket kunnen de verenigingen aan de slag met Welpenvoetbal, dat speciaal is ontwikkeld  voor minipupillen Hierbij ontdekken kinderen al op jonge leeftijd het voetbal door middel van speloefeningen en specifieke trainingsmaterialen. Het veld wordt op die manier een speeltuin waarin voetballen centraal staat.

Om 12.00 uur verzorgt Daphne Koster een Meet and Greet met de regionale pers. Dit zal plaats vinden bij Fc Meppel.

Om 13.30 uur geeft Daphne Koster een presentatie over meidenvoetbal in de sponsorruimte van MVV Alcides. Hierbij worden trainers, leiders, voetbalsters en bestuursleden uitgenodigd van de Meppeler Clubs maar ook geïnteresseerden voor het meidenvoetbal vanuit de  clubs uit de regio zijn van harte welkom. Daphne Koster  zal o.a. aan de orde stellen: Meisjes en vrouwen, de toekomst? Meisjes binnen de club, hoe gaan we met meisjes binnen de club om (bewust en onbewust) Toekomst? Uiteraard vertelt zij ook over haar eigen voetballoopbaan.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top