logo Olde Veste
Selma Pijffers: Vrijwilliger van de Maand

Selma Pijffers: Vrijwilliger van de Maand

Nieuwsbericht

Verantwoordelijk, motiverend, inspirerend, behulpzaam, een hart voor de club en doorgaan waar andere opgeven. Dat is een vrijwilliger van Olde Veste. Zeer bijzonder en belangrijk vind je ook niet!?

Wij zijn erg trots op onze vrijwilligers en dat laten we zien ook. Elke twee maanden verkiezen wij een ‘Vrijwilliger van de Maand’.
Deze held wordt volledig in het zonnetje gezet en krijgt een eigen parkeerplek vlak bij de ingang met een persoonlijk naambord. Zoals een echte vrijwilliger van Olde Veste dat verdient.

 

Selma Pijffers

Selma_Pijffers_vrijwilliger_vd_maand

Eigenlijk heeft ze helemaal geen tijd om zelf te voetballen. Zoveel vrijwilligerswerk verricht Selma Pijffers (18) voor Olde Veste. Ze traint twee, drie teams meerdere keren per week, ze is leidster, draait bardiensten en fluit wedstrijden. Niet voor niets heeft de Vrijwilligerscommissie Selma uitgeroepen tot de eerste Vrijwilliger van de Maand.

Door de nood gedwongen, vanwege langdurige blessures én door de luide roep van Inge Wierda is Selma nu alweer jaren met veel plezier actief als vrijwilligster.

Selma – samen met Mara een tweeling – kwam in 2002 bij Olde Veste voetballen. Via diverse meidenteams kwam Selma in Dames 1 terecht en Mara in Dames 2. Zo’n 3,5 jaar geleden ging het echter mis: de noppen van haar linkerschoen bleven in het gras (…) staan, terwijl haar been in beweging kwam. Kruisbanden in de linkerknie afgescheurd en als gevolg daarvan een kapotte meniscus. Een operatie en negen maanden revalidatie bij Henny Biemans (‘mijn topper’) volgden.

De sportarts van het Meppeler ziekenhuis somberde dat het beter was dat Selma nooit meer zou voetballen… Dat was tegen dovemansoren gericht. Het herstel ging crescendo en een oefenwedstrijd tegen MSC leek een aardig opstapje. Selma speelde een voorzichtige eerste helft en kreeg in de tweede helft een ‘ziekenhuisbal’, die ze toch probeerde te pakken. Het gevolg was dramatisch: nu knapte de kruisband van haar goede rechterknie. De geschiedenis kopieerde zich: weer operatie en weer revalidatie. En de sportarts wist dat het hopeloos was om voetballen te verbieden…Natuurlijk bleef Olde Veste trekken.
Selma floot al wat wedstrijdjes bij de meisjes en ging samen met Amely Dijkstra en Lisette Bulsink een meisjesteam trainen. Na een jaartje stopte ze daarmee en werd leider en grensrechter van haar eigen Dames 1. Inge Wierda riep Selma’s hulp in en dirigeerde haar naar de MD2 (trainer/leider) en MD1 (trainer). ‘Oh ja, af en toe trainde ik ook MC2.’ Op de donderdagavond draait ze regelmatig een bardienstje met Jan Willem Minnema (‘de leukste barman van Olde Veste’). Maar eerst traint ze met haar Dames 1, waar ze het conditie-onderdeel verzorgt en vervolgens zelf meetraint. Selma is verder derde (laatste) jaars Sport en Beweging Zwolle.
Ze draait dagelijks een aantal uren achter de kassa van Bert Vis’ C1000 aan het Steenwijkerdiep. Haar toekomst zou zo maar bij de marine of politie kunnen liggen, denkt ze zelf. ‘Zeker geen kantoorbaan’, gruwt ze. Olde Veste is nog lang niet van Selma af, want: ‘Ik doe het allemaal omdat ik het zo leuk vind. En die kleine meiden, die kijken tegen me op. Dat vind ik zo schattig. Als ik zelf in het veld sta, komen ze kijken en me aanmoedigen. Zo cute.’

George Huisman

Bron:
Olde Veste Magazine, uitgave: februari 2013, pagina 12: ‘Vrijwilliger van de Maand’

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top