logo Olde Veste
Lustrum Toren Trophy succesvol verlopen

Lustrum Toren Trophy succesvol verlopen

Nieuwsbericht

“Euro Sportring is iets magisch”

Met dank aan vele vrijwilligers van d’Olde Veste ’54 is het toernooi om de Toren Trophy zeer succesvol afgesloten. Op zaterdag, de traditionele finaledag, werden de vele prijzen onder de deelnemers verdeeld. Maar hoewel alle teams graag willen winnen, zijn ook de verliezers te spreken over de organisatie van het toernooi.

De belangrijkste pluim die gegeven dient te worden, komt het barpersoneel en de ‘schoonmakers’ ten goede. Binnen d’Olde Veste ’54 zijn de dames Gea Minnema en Rianne Strijker al bekend om de vele activiteiten die zij voor de club doen. Maar voor het werk wat zij dit weekend weer hebben verzet voor het Euro Sportring toernooi, verdient een heel groot compliment. De dames zorgen er voor dat de toiletten fris en schoon blijven, ondersteunen het personeel in de keuken en achter de bar en doen nog vele andere hand- en spandiensten. Frans Klozen, zelf ook druk in de weer geweest voor de kantine, was zeer te spreken over beide dames. Ook Sinita Minnema verdient een groot compliment, zij heeft de meeste uren in de keuken gestaan om de vele bakken patat, ontelbaar frikadellen, kroketten en ballen gehakt klaar te maken.

Johan Ent heeft zich deze dagen eveneens flink ingezet voor de club, met name in de kleedgebouwen. De kleedkamers moeten aan het eind van de dag schoongemaakt worden en dat is met 48 teams nogal een opgave. Want niet iedereen houdt zijn kleedkamer even schoon. Ent was zelf overigens zeer te spreken over het toernooi: “Ik heb beroerdere toernooien meegemaakt. Ik heb geen enkele wanklank gehoord, de sfeer is ontzettend goed en ook de organisatie stond als een huis. Enig minpuntje was het weer, maar dat heb je zelf niet in de hand.”

Ook een van de organisatoren, Piet Rook, deelt de positieve mening over het toernooi in Steenwijk. Rook: “De teams zijn tevreden, dus dan zijn wij dat ook. Bij d’Olde Veste ’54 is het altijd goed vertoeven. De accommodatie is goed, de velden zijn goed en er loopt een zeer grote groep enthousiaste vrijwilligers rond. Dat levert een gemoedelijke en fijne sfeer op. Het zegt ook heel veel dat veel clubs jaarlijks terugkeren naar dit mooie evenement.”

Een van de deelnemende clubs, BSC Blasheim, spreekt ook over een geweldig toernooi. Trainer Markus Berger: “De organisatie is perfect, er is ontzettend veel plezier en over het eten hebben we allerminst iets te klagen. Het is onze eerste keer, maar zeer waarschijnlijk niet de laatste.”

Ook het Duitse SC Neheim spreekt haar waardering uit over het toernooi op sportpark “de Parallelweg”. Frank Becker: “De ontvangst was perfect, evenals de gehele organisatie. Wij zijn uitermate tevreden over dit toernooi en zullen in de toekomst zeker terugkeren.”

Martijn Mollema, die Jan Mulder heeft geassisteerd bij de scheidsrechterszaken van het toernooi, deed met zijn team (D2) mee aan het toernooi. Mollema heeft al vele toernooien van Euro Sportring meegemaakt, en zegt het volgende: “Euro Sportring is iets magisch. Er is een zeer goede sfeer, op het complex is het zeer gemoedelijk en eigenlijk loopt alles vanzelf. Sterker, wij hoefden vrijwel geen scheidsrechters te vragen. Ze bieden zich gewoon zelf aan!”

De scheidsrechters hebben ook een of twee vrije dagen ingeleverd voor het leiden van de wedstrijden op dit toernooi. Sommige mensen tonen geen respect voor deze mensen, wat natuurlijk schandelijk is. Gelukkig kwam dit maar enkele keren voor. De scheidsrechters waren dan ook zeer tevreden over de sportiviteit en het respect wat op het sportpark te bespeuren was.

SC Monster bedankte d’Olde Veste ’54 nog met wat gezang en een korte speech van trainer Edwin de Zeeuw. Dit team was een van de voorbeelden van een gezellig en sportief team, die zelfs scheidsrechters omarmden. Zo zien wij het graag. Een groot compliment voor dit team is zeker op zijn plaats.

Namens d’Olde Veste ’54 willen wij alle vrijwilligers, de organisatie en alle deelnemende teams bedanken voor weer een geweldige editie van de Toren Trophy.

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top