logo Olde Veste
d’Olde Veste ’54 volgend jaar weer in Eerste Klasse

d’Olde Veste ’54 volgend jaar weer in Eerste Klasse

Nieuwsbericht

Het is d’Olde Veste ’54 niet gelukt om via de nacompetitie promotie naar de Hoofdklasse te behalen. De Steenwijkers verloren thuis met 0-2 van Flevo Boys, waarmee die ploeg zich volgend seizoen opnieuw in de tweede amateur-afdeling mag melden. Flevo Boys liet zien over veel kwaliteit en ervaring te beschikken, maar ze hebben het zeker niet makkelijk gehad in Steenwijk.

De hele dag waren de zenuwen voelbaar in de kantine van d’Olde Veste ’54. Niet geheel onlogisch, want promotie naar de Hoofdklasse zou een historische mijlpaal voor de club zijn.
Ook de gasten van vandaag, Flevo Boys, ging gebukt onder een flinke portie zenuwen. De club uit Emmeloord speelt al jaren in de Hoofdklasse (en zelfs Topklasse) en het zou voor de ploeg dan ook dramatisch zijn als ze in Steenwijk zouden degraderen naar de Eerste Klasse.

Op het veld waren die zenuwen overigens niet terug te zien. Zeker het eerste kwartier beet d’Olde Veste ’54 goed van zich af. Al na zeven minuten kreeg Edwin Maters een prima kopkans na een goede voorzet van Marne Bakker, maar zijn inzet ging een metertje naast het doel van Hessel Altenburg. Ook Flevo Boys kreeg in de beginfase een paar kansjes, maar bij een schot van Jeffrey Tol stond de paal een openingsdoelpunt van de Emmeloorders in de weg. Clint Kruisweg pegelde namens d’Olde Veste ’54 de bal nog eens net over het doel van Flevo Boys.

Vanaf dat moment ging Flevo Boys makkelijker voetballen en dat resulteerde ook in een paar hele goede kansen. Een kopbal van Jeroen de Groot miste zowel kracht als richting, zo bleef de brilstand op het scorebord staan. Na twintig minuten ontving Jarno van der Wal de bal, zijn schot spatte uiteen op de doellat achter Richard Strijker. De keeper van d’Olde Veste ’54 zou op deze inzet volledig kansloos zijn geweest. Een schot van Wesley de Klein werd door Richard Strijker wel gered.

Tot aan de rust zou d’Olde Veste ’54 onder druk staan van de gasten. Pieter Westra en Elwin Kloosterman hadden de openingstreffer kunnen maken, maar beiden slaagden hier niet in. Waar iedereen al vrede had met een 0-0 ruststand, ging het toch nog behoorlijk mis voor d’Olde Veste ’54. Flevo Boys bracht de bal in het strafschopgebied, terwijl Menno van Dam daar op de grond lag. De bal toucheerde de hand van Menno van Dam, maar bereikte wel een speler van Flevo Boys. Scheidsrechter Jeroen Vredevoogd besliste tot grote verbazing van alle Steenwijkers tot het geven van een strafschop. Even daarvoor gaf hij voor een duidelijker handsbal aan de andere kant geen strafschop, dus de emoties liepen hoog op. Arjen Postma bleef wel rustig en schoot de strafschop keurig achter Richard Strijker (0-1).

De tweede helft begon opnieuw met een sterk en gedreven d’Olde Veste ’54. Veel leverde dit echter niet op, een kopbal van Edwin Maters miste veel kracht en dit zorgde dus niet voor veel gevaar. Na twintig minuten in de tweede helft kreeg d’Olde Veste ’54 misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, toen Tim Grasmeijer volledig vrij voor de keeper van Flevo Boys kwam te staan. Hij schrok zelf ook van de grote kans en schoot recht op Altenburg.

De achterstand hing als het zwaard van Damocles boven het hoofd van de Steenwijker ploeg. In de 70e minuut had Flevo Boys de wedstrijd zelfs op slot kunnen gooien. Timon Rorije kreeg een enorm grote kans, maar hij deed veel te weinig met de geboden ruimte. Een minuut later werd in het strafschopgebied van Flevo Boys een overtreding gemaakt op Marne Bakker, scheidsrechter Vredevoogd wilde echter niets weten van een strafschop.

In de laatste tien minuten werd het devies voor d’Olde Veste ’54 alles of niets te spelen. Een lange bal richting de zestien leek een kansloze, ware het niet dat een speler de bal met de arm zou hebben getoucheerd. De arbiter wees naar de stip en gaf d’Olde Veste ’54 een zeer goedkope strafschop, wat door het publiek een ‘goedmakertje’ werd genoemd. Edwin Maters ging achter de bal staan, zijn inzet werd eenvoudig gered door Hessel Altenburg. In de daaropvolgende tegenaanval van Flevo Boys, ingeleid door de zeer sterk spelende Arjen Postma, maakte Johannes Altena de geboden kans simpel af (0-2).

De beslissing was gevallen. Flevo Boys handhaaft zich in de Hoofdklasse, d’Olde Veste ’54 mag weer een seizoen in de Eerste Klasse voetballen. Arjen Postma werd door velen gezien als beste speler van het veld. Hij had sowieso een topweekend, want na de handhaving met Flevo Boys, handhaafde hij zich ook, als trainer van het Friese Renado, in de vierde klasse.

De overwinning van Flevo Boys was terecht, de ploeg uit Emmeloord voetbalt makkelijker, sneller en de ploeg beschikt over meer ervaring dan d’Olde Veste ’54. De Steenwijkers zetten hier een flinke portie strijdlust tegenover en ze hebben ook zeker goede momenten gehad, maar over de gehele wedstrijd was d’Olde Veste ’54 een maatje te klein voor Flevo Boys.

Toch is het zuur dat de wedstrijd op cruciale momenten werd bepaald door scheidsrechter Vredevoogd. Beide gegeven strafschoppen waren onterecht, terwijl twee momenten voor d’Olde Veste ’54 waar wel een strafschop voor gegeven had moeten worden, werden weggewuifd. Marne Bakker scoorde halverwege de tweede helft de 1-1, maar deze goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.
Ook vond de scheidsrechter het nodig om in een heel sportieve wedstrijd maarliefst zeven gele kaarten te geven, waar menigeen vond dat vier gele kaarten geheel onterecht of onnodig waren.

Het moge duidelijk zijn dat d’Olde Veste ’54 niet heeft verloren door de beslissingen van de scheidsrechter, want Flevo Boys speelde gewoon beter dan de Steenwijkers. De ploeg uit Emmeloord heeft het op basis van de nacompetitie verdiend om zich te handhaven in de Hoofdklasse.
Namens d’Olde Veste ’54 feliciteren wij Flevo Boys met de handhaving en wensen hen veel succes toe in de Hoofdklasse.

Opstellingen

d’Olde Veste ’54: Richard Strijker; Erwin van Luik, Rein Werumeus Buning, Menno van Dam (86’ Yannick Kattenberg), Paul Hilbink; Wouter Bult, Jan van Benthem (27’ Tim Grasmeijer), Stefan Koppers (86’ Brian van der Zweerde); Marne Bakker, Clint Kruisweg, Edwin Maters©

Flevo Boys: Hessel Altenburg; Pieter Westra, Elwin Kloosterman, Jeroen de Groot, Jarno van der Wal (46’ Johannes Altena); Aran Nijboer, Arjen Postma ©, Wouter van der Velde (62’ Erwin Bosma); Arjen Spaan (27’ Timon Rorije), Jeffrey Tol, Wesley de Klein.

Scoreverloop:
45’ 0-1 Arjen Postma (pen.)
84’ 0-2 Johannes Altena

Gele kaarten:
14’ Menno van Dam
20’ Arjen Postma
67’ Elwin Kloosterman
71’ Marne Bakker
74’ Clint Kruisweg
74’ Jeffrey Tol
90’ Johannes Altena

Toeschouwers: 800

Verslag
Herman Broer

Foto’s
Henk Bergsma
Adri van Sleen
Jacob Webstra

OVTV
Video de Boer

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top