logo Olde Veste
Familietoernooi: vv d’Olde Veste ’54, een hele grote familie!

Familietoernooi: vv d’Olde Veste ’54, een hele grote familie!

Nieuwsbericht

Afgelopen zaterdag werd het seizoen 2012/2013 afgesloten met het, bijna traditioneel geworden, familietoernooi. Maarliefst 17 teams durfden het aan om de velden van de grootste voetbalvereniging van Steenwijk(erland) onveilig te maken met hun, al dan niet ontbrekende, voetbalkwaliteiten. Belangrijker dan de resultaten was echter de gemoedelijke sfeer op het sportpark. Menigeen was zeer positief over het toernooi, de barbecue en het feest.

Natuurlijk stond er wel iets op het spel. Frans Klozen was zo gul geweest een heuse wisselbeker beschikbaar te stellen voor de winnaar van het toernooi. Tevens waren er nog een aantal andere prijzen te winnen, zodat iedereen zijn of haar best deed om de wedstrijden winnend af te sluiten. Uiteindelijk waren slechts twee teams sterk genoeg om zich te kwalificeren voor de finale en onder toeziend oog van een behoorlijk aantal toeschouwers won familie Esselink met 2-1 van de familie Timmerman. Spannend was het zeker en de overwinning kwam voor de Esselinkjes niet zonder slag of stoot, maar we kunnen toch spreken van een verdiende winnaar van het toernooi.

Na afloop van het toernooi werden enkele mensen nog gehuldigd tijdens de prijsuitreiking. Behalve de bekers voor de beste teams, de troostprijs en de grote wisselbeker, was er ook een prijs voor de beste scheidsrechter van het toernooi. Er was maar een scheidsrechter die enigszins het niveau behaalde wat vereist was voor dit toernooi en daarom was het zeer verdiend dat Jasper Bouma deze beker in ontvangst mocht nemen. Henk Bijlsma werd gehuldigd wegens originaliteit. Hij scoorde, dat alleen al zou voldoende zijn geweest voor deze beker. Maar hij scoorde als rechtsbenige speler ook nog eens met zijn linkerbeen. Dan kan niemand er meer omheen, Henk Bijlsma verdient deze beker het meest.
Frans Klozen kreeg de beker voor ‘Beste organisator van het familietoernooi’.

Na de prijsuitreiking mochten de ruim tweehonderd bezoekers genieten van een heerlijke barbecue en een lekker drankje (of twee). Tot in de late uurtjes werd er gezongen, gedanst, gegeten en gedronken. En op dat moment bekroop iedereen toch wel het gevoel dat we met zijn allen een fantastische club hebben. Het voelt als één grote familie.
Er waren zelfs gasten van ondermeer vv Steenwijk, Steenwijker Boys, Steenwijkerwold en Giethoorn die zich graag wilde laten meeslepen door het geweldige familiegevoel wat heerst binnen d’Olde Veste ’54.

Wij zijn een dank verschuldigd aan de sponsors die dit toernooi mede mogelijk gemaakt hebben: ‘Hobbygereedschap Pen’, ‘Primera’, ‘Intertoys’, ‘Olde Veste Shop’, ‘C1000 Bert Vis’, ‘Visscher Sport’, ‘Rijschool Ron Knoops’, ‘Teun van Etten’, ‘Het Lingeriehuis’, ‘Telecombinatie Steenwijk’, ‘De Woldpoort’ en ‘DJ Rudi de Graaf’.

Als laatste is een dankwoord voor Sinita Minnema zeer op zijn plaats. Zij heeft nu voor de tweede keer dit toernooi georganiseerd, wat een zeer groot compliment waard is. Zij werd geholpen door Gea Minnema, Rianne Strijker en Hans Hubers. Uiteraard zijn er nog veel meer vrijwilligers actief geweest, ook zij worden hartelijk bedankt. Met elkaar hebben we een fantastische club.

Onze dank gaat ook uit naar Ria de Vries, die de EHBO verzorgde op dit toernooi. Zij is, net als twee gastvoetballers, lid van CVV Fit Boys uit Beilen.

Herman Broer

Foto’s
Henk Bergsma

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top