logo Olde Veste
Olde Veste Vrouwen 1 KAMPIOEN!!

Olde Veste Vrouwen 1 KAMPIOEN!!

Nieuwsbericht

OV VR1 - Blokzijl VR1   204

Vste Jessica Grasmeijer maakt hattrick in beslissingswedstrijd
D’ OLDE VESTE VR1 TERECHTE KAMPIOEN 4E KLASSE

Drie keer blijkt scheepsrecht voor de vrouwen van Olde Veste, want na twee mislukte kansen op het kampioenschap, maken ze het in de beslissingswedstrijd tegen Blokzijl wel af. Sandra Lampe heeft een zware klus gehad om haar team na de teleurstelling van vorige week zaterdag mentaal weer op te beuren. Nu is het er op of eronder. D’ Olde Veste mag de beslissingswedstrijd thuis spelen omdat het onderlinge resultaat in de competitie in het voordeel van de Steenwijkse vrouwen is. Er is veel publiek op de wedstrijd afgekomen, wel zo’n 300 toeschouwers van zowel Steenwijkse als Blokzijlse kant. De wedstrijd wordt al in de eerste helft beslist. Jessica Grasmeijer staat deze wedstrijd in de spits omdat Selma Pijffers geblesseerd is. Dit pakt goed uit, want ze scoort maar liefst drie keer in de eerste helft, waarmee de wedstrijd in een vroeg stadium is beslist.

Hattrick beslist wedstrijd
Al in de eerste minuut krijgt Blokzijl een grote kans, maar keepster Renée Onderweegs kan door ver uit haar doel te komen, de bal onderscheppen. Meteen daarop maakt Mariëlle Degenkamp een mooie rush op links en zet de bal goed voor. Jessica maakt het eenvoudig af en scoort de 1-0. Een comfortabel begin van de wedstrijd. D’Olde Veste heeft het beste van het spel. Het team is technischer, speel t meer combinatievoetbal en is zorgvuldiger dan Blokzijl. Dat team speelt vooral kick en rush, maar daardoor wordt de stabiele verdediging en de keepster niet in verlegenheid gebracht. Het spel golft op en neer, maar de beste kansen zijn voor D’ Olde Veste. Jessica Grasmeijer, Mariëlle Degenkamp, Kim Haverdil en Serife Deniz kunnen dan nog niet scoren. In de 36e minuut is het wel raak, na een mooie passeerbeweging maakt Jessica een schitterend doelpunt door met een geplaatst schot de bal uiterst rechts in het doel te schuiven. Renée moet nog een keer ver haar doel uitkomen, waarbij haar tegenstander even geblesseerd op de grond blijft liggen. Het is dan Serife die oprukt vanaf links en de bal bij Jessica bezorgd, die uit de rebound de 3-0 en een hattrick aantekent.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Blokzijl probeert het nog wel, maar zonder veel overtuiging. D’ OldeVeste dringt niet meer aan en kan de wedstrijd simpel uitspelen. Het spel wordt, vooral van Blokzijlse kant, wel wat grimmiger, maar dat leidt niet tot doelpunten. De solide verdediging heeft de zaakjes goed onder controle. Dat Blokzijl pas in de 63e minuut de eerste corner van de wedstrijd krijgt, is veelzeggend. De Steenwijkse vrouwen krijgen nog wel wat kansen. Kim, Jessica en Serife weten echter het net niet meer te vinden. Het laatste kwartier zet de succesvolle trainster Sandra Lampe alle reservespeelster in, zodat iedereen een aandeel heeft geleverd in de kampioenswedstrijd.

Verdiend kampioen
Na het laatste fluitsignaal is de ontlading groot: de speelsters juichen, vallen elkaar in de armen en laten hun tranen de vrije loop. De supporters komen het veld op om met de speelsters het feest te vieren. D’ OldeVeste zorgt voor bloemen en champagne. Uit twee mini-megafoons klinkt tot in de verre omtrek: Olé, olé, we are the champions. Tot diep in de nacht bleef het onrustig in Steenwijk.

Verslag: Angelica Braam en Hilda Knol

Foto’s: Henk Bergsma

Video: Man de Mol

Deel dit bericht

share op facebook  

Warning: Use of undefined constant nws - assumed 'nws' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/oldevest/public_html/archief/wp-content/themes/weblicity/single.php on line 77
Top